Tuesday, February 25, 2014

Car Boot Sales

Assalamualaikum

Alkisahnya, pada 1,3,2014 ini aku dan budak-budak kelas akan mengadakan satu program yang diuruskan oleh kami sendiri iaitu 'Car boot Sale'. Sebenarnya bukanlah kami yang sepenuhnya yang handle project ni, kami hanya diarahkan untuk menguruskan keberjayaan program ini dan ianya adalah dibawah program 'Fakulti Ekonomi dan Pengurusan' dan kerjasama Alumni fep UKM. Tapi alumni itu adalah sebagai peserta je, staff ukm, pelajar FEP dan juga alumni akan buka jualan mereka tapi buka dekat bonet kereta je la, nama pun car booth sale kan hahahaha.

Mesti ramai orang pelik apa sebenarnya car boot sale ni????

Sebenarnya, car booth sale ni adalah satu jualan yang dilakukan oleh para penjual dan para penjual ini akan menjual barangan mereka dibelakang bonet kereta saja. No, boot ataupun khemah ok!! Kita akan berniaga menggunakan kereta je uolsss, jimat kan uolssss hahahahaha!!

Opss, lupa lak barangan yang kita jual adalah baju, seluar, novel, buku, barang-barang terpakai, makanan pun boleh dan yang penting yang boleh 'sumbat' dalam bonet kereta tu ah!! simple and easy kan haha.

So, pada hari sabtu ini, buat pertama kalinya budak-budak FEP ni akan buat car boot sale ni. Tak sabar sebenarnya haha. Good luck kengkawan semua dan semoga semuanya dipermudahkan, Amin :)

Jemput datang semua :)


No comments: