Tuesday, October 18, 2011

aku jatuh cinta

salam semua,salam rabu,salam senyum,salam bersih and salam 1 Malaysia..ok aku semangat.hari ne eden nak membebal tentang diri sendiri siapa nak baca jom layan kan jer..and bagi yang tak sudi tu,gi maen jauh-jauh tapi lau ada mood jangan lupa baca blog ne ek hehehe (ok aku syok sndiri ag tapi ada ku kisah, suka hati aku la kan hehe )..opss lupa tajuk entry tak berkait langsung dengan cerita hari ne..semuanya propaaaaaa jer haha

sejak aku duduk rumah sewa ne,banyak benda yang aku belajar especially aspek 'berjimat-cermat',kena hidup berkongsi dengan kawan-kawan dan yang paling penting hadapi kehidupan dengan senyuman (i like la u ana je la caiyok2 heehheehhe)...

disebabkan jadual kelas aku yang agak longgar,seminggu ada 2 kelas jer so,kitaowrg sepakat untuk kerja part time...kitaowrg (tika,aku and kama) akhirnya telah membuat keputusan untuk kerja kat 'pizza'...first,aku maen bedal jer gi isi borang tak bagitaw mak aku pun tapi selang beberapa hari jer aku pun bagitaw la mak aku nasib baek mak aku 'cool' jer..and pesanan utama 'jaga diri jangan terpengaruh dengan benda2 tak baek ne,ok aku da semangat nak pigi kerja ne (yer la kan first time kerja..agak terlebih excited ah cikit hehe)...tiba lak turn aku nak tnya ayah aku ne..

'Ayah,nak kerja...kawan jila buat part time la..bosan plak duduk umah huhuhu'
(anak yang soleh..aku bajet jap hehe)

'oiii..tak payah kerja2,ayah leh tanggung lagi..kalau bosan duduk umah balik umah ayah jer'
(pesanan dari ayah aku..'ok kena marah')

sebenarnya banyak agak yang ayah aku bebal..aku bagi 5 alasan yang ayah aku balas berbelas-belas...ah...ambil ko,yang aku ne dengar jer la anak soleh kan hahhaa..tapi last2 aku gi kerja juga..tapi atas tiket mak aku da izinkan ok...buat ayah aku 'ayah,sowi ek kita buat part time suke2 jer hehehe' (nasib baek ayah aku tak reti maen blog ne kalau tak habis aku kena basuh haha)

so sekarang aku dah kerja selama 3 minggu,kerja aku cam biasa ah jadi service tapi kerja yang aku paling suka adalah jadi 'duo person' jaga pintu jer,aku suka ok hahaha...tapi kerja ne yang paling tak best adalah kena berdiri jer huhuhuhu..sakit kaki ok tapi tak apa kita cari pengalaman kan hehe..

jom ah layan pic2 aku ne ah =)


ne time sambut mjls perpisahan dengan 'manager'..madam ne da pindah lak huhu


tika dengan kama...time ne semangat giler makan pizza..kitaowg kena pakai baju putih coz baru agi kan =)


jom makan hehehe..pizzza huttttt ^_^


ok semangat ok..tranie =)


jeng2..muka bajet comel,tengok ah baju yang aku pakai tu...tu adalah khas untuk orang yg jadi 'duo person'..comel kan?hahaha

ok ah tu jer..
next time kita update ag k
=)

1 comment:

ct kamaliah said...

nak makan kek lagi.;((