Wednesday, June 13, 2012

hatiku milikmu ( euro vs Hindustan )

Assalamualaikum dan selamat pagi semua,semangat untuk update dan membebel sebentar dalam blog yang suram ini hehe.Mesti sekarang semua demam Euro kan? haha.aku pun tak kurang gak sejak dua tiga menjak ne aku rajin lak layan bola .Terima kasih la kepada yang sudi ajar aku layan bola ne kalau tak sampai bila-bila aku malas nak layan kan hahaha.Game malam ne memang best,first game portugal vs denmark (pilihan aku mesti lah Portugal coz ada cristiano ronaldo haha).Lepas tu dalam pukul 2 lebih germany vs netherlands (ini aku tak pilih mana pun coz dua2 aku suka haha ) tapi yang menjadi pilihan aku mesti lah 'Malaysia' haha (sebenarnya aku tak tahu sangat pun pasal Euro ne,so aku memang minat semua la janji pemain2 handsome nampak tak bertapa 'demand nya' aku hahaha..layan kan jer la ek =p ).



Sebenarnya tujuan aku nak update ne coz nak kongsi lah sikit bertapa bestnya cerita hindustan yang aku duk layan malam ne tapi tersimpang lak cerita pasal bola dekat atas tu walaupun tak tahu sangat kan haha.Tadi cerita hindustan dekat tv2  'Rab Ne Bana Di Jodi' lakonan Shahrukh Khan dengan Anushka Sharma, mesti tak ramai yang tengok kan semangat betul nak tengok bola punya pasalkan ne.Aku laen la, depan aku ada dua tv haha..tv Sharp ne buka Hindustan dan tv Acer ( laptop ) buka online Euro so,dua-dua boleh layan kan puas hati hehe.



 
ini adalah antara lagu yang paling aku suka,kalau faham maksud lagu ne lagi menyusuk ke kalbu 
(ok yang menyusuk2 tu aku over,so abaikan jer la ek haha)
 

Sebelum ne penah jugak dengar kama pasang lagu ne tapi cerita ne aku tak penah tengok lah kot hehe (entah la aku dah tengok ker tak,da tgok kot tapi aku dah lupa hahaha ).Tapi serius cerita ne best ,unsur2 keTuhanan ada gak dan yang paling penting banyak memberi kesedaran.

Antaranye =) :

- Cinta lepas kahwin itu lagi best ok,serius sweet jer kalau tengok cerita-cerita 'cinta lepas kahwin ne'.Macam Ally Iskandar dengan Farah Lee tu..siap tetido2 depan laptop teramat lah sweet =)


- Sehebat mana pun cinta kita kepada seseorang itu tapi kalau Allah telah mengaturkan bahawa lelaki itu bukan suami itu dalam sekelip mata jer semua boleh berubah 'kunfayakun'.

- Pilihan ibu bapa itu adalah yang terbaik untuk kita sebab mak bapa kita terlebih makan garam dari kita so,lebih baik hargai pilihan mak bapa kita Insya'Allah itu adalah yang terbaik untuk kita (cehhh,padahal nanti aku yang terover2.tak nak dengan pilihan mak bapa aku ne hahaha )

- jangan menilai seseorang itu secara luaran kerana luaran itu tidak menjaminkan dan menjanjikan yang terbaik.Nilailah seseorang itu dengan 'mata hati' bukan dengan 'mata hantu' ( ok mata hantu tu aku over sikit terlebih tambah haha )

- hargailah insan yang sentiasa ada di samping kita,yang sentiasa menyokong kita.Walaupun dia bukanlah pilihan hati kita tapi cuba try selami dan buka hati untuk menerima kekurangnya 'kita saling melengakapi antara satu sama lain' (ok aku bebel haha )

- sentiasa dekatkan diri dengan Allah dan berdoa lah kepadaNya.Allah akan menjanjikan yang terbaik untuk hambaNya.
    
- Yang terakhir, andai kata hati kita was-was dan ragu-ragu buatlah solat istikharah,Insya'Allah Allah akan berikan jawapan yang terbaik untuk kita.






motif aku letak gambar ne coz aku suke sangat baju pengantin Fatin ne ,sopan gitewww
(selamat pengatin baru fatin semoga perkahwinan anda berkekalan till jannah)
 

'Kalau sekarang kamu sedang memperbaiki diri, insya'Allah jodohmu juga sedang memperbaiki diri dan kalau sekarang kamu      sedang menjaga hati, dia juga sedang menjaga hati'


 





Thursday, May 31, 2012

lukisan terindah ;)

Assalamualaikum semua dan salam jumaat.Berusaha untuk update blog guna telephone,walaupun terpaksa mengecilkan jari untuk tekan keypad (nampak sangat jari-jari aku ne gemuk hahaha).


Pagi tadi disebabkan kemalasan dan kebosanan melanda diri so,aku dengan perasaan ambil kertas dan cuba la untuk melukis dan hasilnya.....


Jeng...jeng......


jeng...





bila nak habis praktikal ni =)

Assalamualaikum semua,sekian lama menyepi dari dunia blog sebentar.Agak-agaknya ada tak orang rindu kan aku?haha sah-sah tak ada kan =).Tak apa lah janji kita semua happy dengan kehidupan sendiri.

Sejak berbulan-bulan ini memang rutin harian aku hanya la kehidupan sebagai seorang budak praktikal yang agak skema.Sebelum jam 9 pagi aku sudah meninggalkan rumah dan balik rumah sebelum jam 6,macam itu la kehidupan aku setiap hari kecuali sabtu dan ahad.Baik kan aku? tapi sebenarnya aku emosi dengan ne tapi 'sabar ana je la...sile sabar'.

Kalau tengok status facebook dan twitter kawan-kawan aku pasal praktikal ini,ada yang cerita betapa geram dan tension mereka menjalankan latihan praktikal ne tapi ada juga yang gembira (padahal aku la yang paling rajin mengeluh pasal praktikal ni  hahaha).Bagi aku,praktikal ne kekadang best juga tetapi kekadang tak best =), yang paling tak best time kerja datang dengan begitu banyak dan kerja itu terpaksa kita buat secara bersendirian geram tak geram tetap kita selesaikan da nama budak praktikal  kan so 'keterpaksaan' untuk meyelesaikan kerja tu perlu juga dilakukan.Aku memang skema dengan ayat-ayat ne semua haha =)

Sekarang dah 5 bulan aku menjalankan praktikal ne Insya'Allah lagi sebulan akan menamatkan status 'seorang budak praktikal', memang tak sabar nak habis nak tidur puas-puas (aku ne memang tak habis-habis dengan tidur aku ne hahaha). Apa-apa pun wahai hati sila bersabar ya, be are good person!!!!!

 

  ( BILA NAK HABIS PRAKTIKAL NE ) tu la ayat sebenar dan ayat harian aku!




Macam ini la aku kalau dah tension sangat dengan kerja dekat office!!!



Saturday, March 3, 2012

artissss jom heboh...

salam petang semua,bertemankan cuaca yang sangat mendayu2 ne mood menulis blog datang lak.padahal bosan yang teramat sudah,minggu ne cik mahfudzah tak balik melaka (fuza is my friend,dia ne sabar jer,layan perangai aku ne..tq lalink tapi rasanye dia xbaca kot blog aku ne haha,oppss to ct kamaliah and nurul artika miss u all wuhuhuhu)..tajuk entry pun dah nak over kan,sebenarnya jumpa zizan,iqram,aiman tu jer =)

minggu lepas,aku semangat nak pi buat pasport bajet nak g singapore tapi last-last tak jadi lak coz gambar tak bawah,smua benda tak prepare pun huhu..so setelah niat suci murni nak buat pasport tak menjadi so apa ag meyimpang lah gi 'JOM HEBOH and PC FAIR'...

jom lah layan gambar aku yang syok2 sendiri ne ah =)...ne la artisss jom heboh tu ah (ok sila muntah sekarang sooooo geli perasaan nak jadi artissssssssss....artis payung boleh la )

model untuk hari ne : ana je la and mahfudzah haha



ok tu la antara gambar artisss yang aku adoo 'tema gambar artiss adalah payung' haha..kan tak pasal...gi jom heboh tak sampai setengah jam pun,tengok zizan kt melodi pas tu balik,tahap kepanasan time tu yang buat aku tak tahan wuhuhu...btw,tq la kepada mereka-mereka yang ajak aku g jom heboh ne akhirnya tercapai gak nak gi jom heboh (ok ayat nak megelikan lak hahahaha)

Friday, February 17, 2012

tips terbaru untuk hilangkan kesedihan

kesedihan itu datang lagi oo yeh.setelah aku dikecewakan buat kali yang ke3,aik ke3 ker ke4 ek..hahaha,ayat nak sengal lak kan.ah,ketepikan itu semua yang penting 'kite enjoy' (buat muka cute alah2 nora danish dalam cerita PUTERI biaq pun tak cute kan hehe)

sebenarnya hari ini,dalam cuaca yang sangat berangin and hujan yang turun dengan lebatnya (cehh..aku macam buat novel lak penuh bermadah gituw haha).Hari ini,aku nak kongsi tips untuk hilangkan kesedihan yang entah apa2 jer ne ek,specially sedih selepas ditinggalkan 'pakwe' macam aku ne ah (ok ana je la sile jangan mention sangat kekecewaan itu hahaha)...alah kalau anda rasa tips ne sesuai kita FOLLOW jer kalau tak kita UNFOLLOW sudaa kan senang hehe

cara-cara untuk hilangkan kesedihan setelah ditinggalkan pakwe/makwe (aku yang geli sendiri hahahaha) :
  • basahkan rambut,ambil shampoo 'pantene' (alah tak yah guna yang mahal-mahal guna shampoo yang murah jer janji ade buih-buih haha)
  • kemudian,letak atas rambut,letak air sikit atas rambut tu.
  • setelah tu,naekkan kedua-dua belah tangan keatas rambut,sebelum itu buat exercise, dengan cara tangan anda di ayun-ayunkan ke atas dan say 'kito bako jer ' haha (iklan yang tak berbayar )
  • kemudian turunkan tangan anda ke atas rambut dan sental+gosok+tarik-tarik rambut anda sehingga anda rasa lega (pesanan penaja pastikan keselamatan rambut anda terjamin,jangan sampai semua rambut anda tercabut hahaha)

sile jangan jeles dengan budak ini die comel and cool jer,ok kite buat cam dia k..sambil gosok kite senyum ;)
  • lepas basuh dengan syampo pastikan anda bilas dengan air aw kalau tidak sah rambut anda bermasalah haha.

ini la akibatnya jika anda tidak basuh rambut dengan air setelah menggunakan shampoo (i'm sorry pak obama =)
  • setelah itu,ambil pengering rambut sila keringkan rambut anda (pastikan pengering rambut itu mempunyai cop 'SIRIM' itu menandakan bahawa pengering rambut anda selamat untuk digunakan hahaha)
  • bagi sesiapa yang tak ada pengering rambut (seperti saya)..jom kita buka kipas,kemudian hala kan rambut kita ke kipas..oo yeh bestnye sambil itu kita nyanyi lagu sofaz terasa di syurga..'Hidup ini terasa di syurga Tak sabar menunggu hari esok,Umpama mawar yang sedang mekarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...'...(kite enjoy =)
  • bila rambut dah kering,kita akan rasa segar,lepas itu..ambil laptop anda kemudian buka google just klik yang ini http://kshowonline.com/
  • langkah yang teraakhir kita akan tengok running man itu dengan perasaan yang penuh kegembiran,sile gelak dengan sekuat hati biar kita lupakan kesedihan itu hahahahahaahha
mereka-mereka dalam running man =)

da tu jer..lepas anda layan running man anda pasti akan lebih yakin (yakin untuk cari pakwe orang korea lak,nanti boleh gi korea haha).dah tu jer sekian terima kasih =)

Sunday, February 5, 2012

aktiviti time cuti...enjoy!!!

yehhhh...cuti yang sangat best-best,sehinggankan aku dah tak tahu nak buat apa,asal lah melaka tak ambil cuti thaipusam ne,kan ramai abg2 india and bangla kat melaka ne (suke ati aku jer mention bangla2 ne sambut thaipusam haha)..so,aktivti yang paling best aku buat saat2 and ketika cuti ini adalah :




jeng...






je..


ng...







jeng..jeng..jeng...












hahahahahaha...serius malas nak bangun hahaha

sape buat aktvti yg sama cam aku sile 'lompat katil..opss,jan lupa selimut ek'kite sambung tido haha~~~

Friday, January 6, 2012

terima kasih awak mencuri hati saya ^_^




salam semua..udah lamo idak me'post' kan sesuatu dalam blog ini..for the first time 'welcome to 2012'..count up 2012 hahahahaha..

aku nak cerita apa ah..adoiii..jom layan la aku punya cerita ne ah...

..


ceritanya kan...








..

.
.
.
.
.
.
-----
....

nak cerita ka tak yer...


aku kan..



sebenarnya kan...





sebenarnya...



dah jatuh cinta....



cinta...



orang tu da curi hati aku...




jangan nak salahkan dia atau aku




dia tak salah kalau nak curi hati aku...




bak kata and pesanan berharga dari pakwe aku ne ah....



;
.....

...

.
.

pakwe aku...

..










'CURI GITAR SALAH....CURI HATI TAK PE'








so sweet

pesanan penaja 'aku saje jer..xada perkaitan dgn yg hidp ataupun yg mati haha'



^_^