Tuesday, October 18, 2011

aku jatuh cinta

salam semua,salam rabu,salam senyum,salam bersih and salam 1 Malaysia..ok aku semangat.hari ne eden nak membebal tentang diri sendiri siapa nak baca jom layan kan jer..and bagi yang tak sudi tu,gi maen jauh-jauh tapi lau ada mood jangan lupa baca blog ne ek hehehe (ok aku syok sndiri ag tapi ada ku kisah, suka hati aku la kan hehe )..opss lupa tajuk entry tak berkait langsung dengan cerita hari ne..semuanya propaaaaaa jer haha

sejak aku duduk rumah sewa ne,banyak benda yang aku belajar especially aspek 'berjimat-cermat',kena hidup berkongsi dengan kawan-kawan dan yang paling penting hadapi kehidupan dengan senyuman (i like la u ana je la caiyok2 heehheehhe)...

disebabkan jadual kelas aku yang agak longgar,seminggu ada 2 kelas jer so,kitaowrg sepakat untuk kerja part time...kitaowrg (tika,aku and kama) akhirnya telah membuat keputusan untuk kerja kat 'pizza'...first,aku maen bedal jer gi isi borang tak bagitaw mak aku pun tapi selang beberapa hari jer aku pun bagitaw la mak aku nasib baek mak aku 'cool' jer..and pesanan utama 'jaga diri jangan terpengaruh dengan benda2 tak baek ne,ok aku da semangat nak pigi kerja ne (yer la kan first time kerja..agak terlebih excited ah cikit hehe)...tiba lak turn aku nak tnya ayah aku ne..

'Ayah,nak kerja...kawan jila buat part time la..bosan plak duduk umah huhuhu'
(anak yang soleh..aku bajet jap hehe)

'oiii..tak payah kerja2,ayah leh tanggung lagi..kalau bosan duduk umah balik umah ayah jer'
(pesanan dari ayah aku..'ok kena marah')

sebenarnya banyak agak yang ayah aku bebal..aku bagi 5 alasan yang ayah aku balas berbelas-belas...ah...ambil ko,yang aku ne dengar jer la anak soleh kan hahhaa..tapi last2 aku gi kerja juga..tapi atas tiket mak aku da izinkan ok...buat ayah aku 'ayah,sowi ek kita buat part time suke2 jer hehehe' (nasib baek ayah aku tak reti maen blog ne kalau tak habis aku kena basuh haha)

so sekarang aku dah kerja selama 3 minggu,kerja aku cam biasa ah jadi service tapi kerja yang aku paling suka adalah jadi 'duo person' jaga pintu jer,aku suka ok hahaha...tapi kerja ne yang paling tak best adalah kena berdiri jer huhuhuhu..sakit kaki ok tapi tak apa kita cari pengalaman kan hehe..

jom ah layan pic2 aku ne ah =)


ne time sambut mjls perpisahan dengan 'manager'..madam ne da pindah lak huhu


tika dengan kama...time ne semangat giler makan pizza..kitaowg kena pakai baju putih coz baru agi kan =)


jom makan hehehe..pizzza huttttt ^_^


ok semangat ok..tranie =)


jeng2..muka bajet comel,tengok ah baju yang aku pakai tu...tu adalah khas untuk orang yg jadi 'duo person'..comel kan?hahaha

ok ah tu jer..
next time kita update ag k
=)

Tuesday, August 9, 2011

nangis sampai mata bengkak

salam ramadhan yang ke10 semua..da seminggu lebih puasa oo yeh saya suke opss bukan saya jer semua kot wahaha..asal aku skema ne nak b'saya-saya la ekkk..da lama xupdte blog dengan alasan saya malas nak update blog wahahaha...(gelak jer kerja aku ne)

entry hari ne propa lebih jer =)..sebenarnya mata aku bengkak entah sebab apa entah..atoiii,da terlebih comel =) tapi tak ada la nak nangis sampai nak bengkak-bengkak,asal nak menyeksa mata tu cian air mata aku aw..air mata ne mahal ok tak boleh nak mengalir sesuka hati jer wahahaha..ado ku kisah!!!!!

sejak dua menjak ne aku rajin bebenor baca blog jejariruncing.blogspot.com ne..yang merangkap kepada mantan tunang khairul fahmi che mat(pemain bola sepak malaysia tu wah siape tak kenal memang nak kena ngan aku emmmm)..baca blog cElia ne betul-betul membuat ak sadisssss gler tapi tak ada la sampai nak nangis bagai kan ataupun nak gler (i normal ag ok)...tapi memang sedih ah teringat lak 'uddik' wuhuhuhu...jan ingat lagi perkara2 lepas tu yang ponting sekarang ne aku lagi happy kot biar pun penah nak kapel opss kapel tak sampai seminggu pun haha.tapi kan hidup bersendirian ne lagi best kot,di samping family2 and kawan-kawan aku yang agak sengal2 macam aku ne gak hahaha

apa-apa pun semoga Elia tu lebih tabah ok,Allah telah menentukkan yang terbaek untuk kita.Percaya lah Allah akan memberikan yang terbaek untuk hambaNya.cehh,aku cam terlebih pakar lak haha..just nak share2 jer =)

ok berbalik kepada entry aku untuk hari ne,aku nak cerita pasal mata aku ne ah,yang da agak terlebih comel,ah comel la sangat eee sakit awww,tak larat den nak menanggungnye..huhu dugaan di bulan puasa,jangan nak membebal ana je la hadapilah dengan senyuman =)


tengok ah perbezaan mata aku yang sebelah kiri tu agak terlebih comel2 ckit...=(


tu dia...mata comel

semoga mata ne akan kembali kepada asal..eden rasa lau baby tengok mata aku ne mesti takut gler wahahahaha =)..apa-apa pun hadapi kehidupan dengan senyuman,peace =)

nice to meet u
u nice me =)

Sunday, July 17, 2011

Perkahwinan Nurul Syuhada Nurul Ain (pengacara Majalah 3) dengan Raja Amir Shah

salam semua,hari ne just nak share entry 'gosip' jer hahahaha..entry khas untuk wanita jelita Nurul syuhada Nurul Ain (nama da la cantik gler..rupa lagi ah terlebih cantik subahana'Allah sempurnanya ciptaanMu..)..

ok berbalik kepada entry ne...selamat pengantin Baru Nurul Syuhada dengan pasangan Raja Amir Shah Raja Azwa,..dua2 comel dan sesuai gitu..selamat pengantin baru semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat Insya'Allah amin....=)

jom layan gambar2 comel pasangan ne =)












aku suka yang ne..comel and menarik =)

Tuesday, July 12, 2011

CNBLUE INTUITION WITH ENGLISH subs (FIRST STEP)






Uh come on yeah

naega nal ddeonal georan jikgami wa (Don’t give up)
jakkuman ireon jeoreon pinggyaedeulman (Don’t give up)
neukkimi dallatdeon ssaneulhan Bye Bye (Don’t give up)
nan bonael su eobseo (Because I love you)

narul saranghanda hal ddaen eonjego ijae waseo Why you say goodbye
idaero bonael sun eobseo (because I love you)

iyuh anin iyuro
narul ddeonagaryeo hajima

Please don’t go go go jebal ddeonakajima
hanbeonmanirado nal dorabwajullae
Please don’t go go go seulpeun insanun shireo
neol saranghanikka dashi dorawa

Step by step one two three Dipdi daridu
gingin shigandeuri neorul jiweogagettjiman
Step by step one two three Dipdi daridu
nan haru haruga gotongilgeoya

neowa nan kkutiranun jikgami wa (Don’t give up)
jakkuman ireonjeoron jjajungdeulman (Don’t give up)
gihweeman yeotboda chagaun Bye Bye (Don’t give up)
nan bonael su eobseo (Because I love you)

geojit gateun sarangi
jeomjeom narul apeukeman hae

Please don’t go go go jebal ddeonakajima
hanbeonmanirado nal dorabwajullae
Please don’t go go go seulpeun insanun shireo
neol saranghanikka dashi dorawa

Step by step one two three Dipdi daridu
gingin shigandeuri neorul jiweogagettjiman
Step by step one two three Dipdi daridu
nan haru haruga gotongilgeoya

Uh nae ibsureun ibyeoreul malhagil wonhae
nae nunbicheun narul piharyeogo manhae
I ready know nan ajuh jikkamjeokeuro (I don’t wanna say goodbye)
Don’t say goodbye ibyeoreul malhajima
Don’t say bye bye narul ddeonajima
sarangeul ddeonaseo naran saramaege ireojima (Because I love you)

Don’t say no no no nae nuneul pihajima
han georeum han georeum wae meoreojiryeo hae
Don’t say no no no keureon pyojeongeun shireo
nunmullo ireohkae aewonhajanha

Please don’t go go go jebal ddeonagajima
Don’t break my heart Don’t you break my heart
narul ddeonajima yeah, still loving you

Please don’t go go go seulpeun insanun shireo
neol saranghanikka dashi dorawa

Step by step one two three Dipdi daridu
gingin shigandeuri neorul jiweogagetjiman
Step by step one two three Dipdi daridu
maeil maeili akmongilgeoya

English Translation : (Intuition)

Uh come on yeah

I get a feeling that you’ll leave me (Don’t give up)
You keep giving me all these excuses (Don’t give up)
Your cold Bye Bye that felt different from before (Don’t give up)
I cannot let you go (Because I love you)

You told me you love me but now, why you say goodbye?
I cannot let you go like this, never (because I love you)

Don’t try to leave me
with only an excuse

Please don’t go go go, Please don’t go
Can you please look back at me just once?
Please don’t go go go, I don’t like sad good byes
Please come back to me, because I love you

Step by step one two three Dipdi daridu
Long, long times will erase you away
Step by step one two three Dipdi daridu
But each day will be a torture for me

I get a feeling that you and I are over (Don’t give up)
You keep complaining about this and that (Don’t give up)
A cold Bye Bye after waiting for the chance (Don’t give up)
I cannot let you go (Because I love you)

This trashy love
is hurting me more and more

Please don’t go go go, Please don’t go
Can you please look back at me just once?
Please don’t go go go, I don’t like sad good byes
Please come back to me, because I love you

Uh Your lips want to say good bye
Your eyes keep trying to avoid me
I already know through my intuition (I don’t wanna say goodbye)
Don’t say good bye, don’t say good bye
Don’t say bye bye, don’t go
Don’t leave love and do this to me (Because I love you)

Don’t say no no no, don’t avoid my eyes
Step by step, why are you trying to get farther away from me?
Don’t say no no no, I don’t like that kind of a look
I am pleading like this with tears

Please don’t go go go, please don’t go
Don’t break my heart Don’t you break my heart
Don’t leave me, yeah, still loving you

Please don’t go go go I don’t like sad good byes
Please come back to me, because I love you.

Step by step one two three Dipdi daridu
Long, long times will erase you away
Step by step one two three Dipdi daridu
But everyday will be a nightmare

Monday, July 11, 2011

saya gembira anda 'like'


salam bersih semua..anda bersih ker??oo yeh saya bersih(bersih maksudnya da mandi wakakaka),entry kali ne tak ada kaitan and sangkut menyakut dengan 'bersih' ne..hari ne dan juga saat ini,mood aku sangat happy ok...ke'happy'an tahap dewa...pehh,aku happy smpai nak nangis la whuhuhuhu...sangat gembira....oo yeeehhhh!!!!

nak tahu kenapa aku gembira yang teramat over gembira ne.Ini adalah kerana 'owg' tu like wall aku hahaha..lawak tak lawak,lantak ah janji aku 'happy'..biarpun 'owg' tu just like jer tapi telah buat mood aku ne terlebih 'gembira'...serius,nak nangis...aku hanya mampu ucapkan 'ALHAMDULILLAH YA,ALLAH'.


Ya,Allah betui2 'bahagia' la...Tuhan,jer faham perasaan aku saat ini,aku sangat-sangat gembira..gembira sampaikan aku rasa tangan aku ne tak henti2 t'ketar2 (kowg faham tak perasaan aku?ah janji aku gembira yang teramat sangat,Alhamdulillah Ya,Allah..Tuhan Yang Esa,hanya Engkau yang faham perasaan aku saat ini)...Ya,Allah TERIMA KASIH YA,ALLAH....terima kasih awak cz 'like' wall aku...ahhh,sangat 'bahagia'.


'Sebaik-baik ibadat umatku adalah membaca al-quran.'

(HR at-Tirmizi)

=)

Sunday, July 10, 2011

FTISLAND 'Hello Hello'







annyeongiran mal Hello hello ijen Goodbye goodbye

mariya saranghandan mariya
mot itneundan mariya dasi doraoran mariya

aniya ije waseo igeon aniya
neowa na jeongmal saranghaetjanha

Listen up I
Nobody nobody nobody no one neo bakken eobseo
sip nyeoni jinado gangsani byeonhaedo neo bakken eobseo

baboya nal boran mariya oneuldo neoreul hyanghae sorichyeo

annyeongiran mal Hello hello ijen Goodbye goodbye
ijeuryeogo jakku aereul sseodo geuge andwae
nan Hello hello Oh neon Goodbye goodbye
ajikkkaji neoreul saranghandan mariya

mariya bogo sipdan mariya
mot bonaendan mariya jebal gaji mallan mariya

aniya ibyeoriran mareun aniya
neowa na ajik saranghajanha

Listen up I
annyeongira malhamyeo dagawatda sarangiran mallo nal baboro mandeureotda
hamkkehan siganeun neol mot itge mandeureotda geurigo tteonagatda
neobakke eomneun naege neon tto dareun annyeongeul malhanda

geojitmal nal bogo malhaebwa jeongmal nal tteonal georan marini

annyeongiran mal Hello hello ijen Goodbye goodbye
ijeuryeogo jakku aereul sseodo geuge andwae

nan Hello hello Oh neon Goodbye goodbye ajikkkaji neoreul saranghandan mariya

Everybody say La la la
Everybody say Ha ha ha
Everybody say Ta ta ta
Everybody say Hello hello hello
naega neol bureul ttaen Hello
nega nal bureul ttaen Goodbye
uriseoro dareun seulpeun insamal
saranghanikka Hello hello
andwae Goodbye goodbye
jabeuryeogo hamyeon meoreojineun naui sarang
nan Hello hello Oh
neon Goodbye goodbye
oneuldo oechineun neol bureuneun insamal
Hello hello ijen
Goodbye goodbye
ijeuryeogo jakku aereul sseodo geuge andwae
nan Hello hello Oh
neon Goodbye goodbye
ajikkkaji neoreul saranghandan mariya

baju raya warna merah oo yehh!! ^_^

salam semua dan selamat petang,tak lama lagi da nak raya opsss...before raya kita puasa dulu...Insya'Allah hujung bulan ne kita da nak puasa.da habis ganti puasa ker??soalan ini untuk aku sebenarnya haha..xapa2 ada bberapa minggu lagi sebelum ramadhan so,sempat lagi ganti hehe..entry hari ini just nak share tentang tema kitaowg untuk raya ne...

raya ne semua family belah mak aku balik sambut raya kat kampung...ayah aku and adik laki aku pun balik juga so,raya ne memang kitaowg buzy la...tak sabar nak raya ooo yehhhhh!!!! hehehe

tema kitaowg raya ne warna 'merah'..semangat ok,semangat kelantan opsss lupa lak tahniah untuk kelantan menang bola sepak 'apek' tahniah hehehe...out from this story =)..ok2,jom kembali ke pangkal jalan hehe....kitaowg satu family dah setuju untuk pakai kaler merah tapi untuk perempuan je la..adik laki and ayah aku pakai kaler hitam (contra tak contra,bedal je la haha)...

kain kitaowg da pilih.karang da hantar dengan tukang jahit...insya'Allah,1.8 ne da siap ok excted sangat-sangat,tak sabar nak pakai baju raya hahaha (over lak aku puasa pun tak ag dah terlebih extd lak aku hehe..xapa janji bahagia =)


lebih kurang macam ne la kalau baju tu da siap..just kain kitowg 'kain cotton'..untuk design baju tu lebih kurang macam ne la tapi untuk mak just baju kurung biase jer,mak xnak fesyen2 hehe




ne la kain kitaowg tuk raya ne...tunggu lau da siap ek..=)

yang penting baju raya kena lah menutup aurat dan sopan..jangan over sudaaa wakakaka!!

k da tu jer
next time kita update ag k
nice to meet u
u nice me
=)

Thursday, July 7, 2011

2PM _ Hands Up




ullyo pojineun eumage matchwo
Everyone put your hands up and get your drinks up
on sesangi hamkke michyo
Everyone put your hands up and get your drinks up
Now put your hands up
put your hands up put put put put put
put your hands up put your hands up
put put put put put put your hands up
put your hands up put put put put put
put your hands up put your hands up
put put put put put
bollyumeul nopyo seupiko tojidorok geurigo modu hamkke michyo jongsin ppajidorok
jongsin ppajidorok
jongsin ppajidorok
on momeul heundeuro bwa bwa amu senggak an nadorok
oneul modu hamkke bam se ne mare dong-euihaneun saram manse oneul kkeutkkaji gyesok dallyogase
irya! irya! You know what I’m sayin’ igon gwiro deutneun piro hwebokje yongyangje
patireul toteurineun gipokje bam se heundeullineun bulbiche ttak oulliji ne mal matje
ullyo pojineun eumage matchwo
Everyone put your hands up and get your drinks up
on sesangi hamkke michyo
Everyone put your hands up and get your drinks up
Now put your hands up
put your hands up put put put put put
put your hands up put your hands up
put put put put put put your hands up
put your hands up put put put put put
put your hands up put your hands up
put put put put put
Here we go here we go gyesok dallijago
ije gyou yoldu si ajik he tteullyomyon morotdago
geuroni han jan do masigo dasi sijakhajago
hega tteugi jone jolde eumagi kkeunkineun iri opge DJ oneul bameul butakhe
“oppa midodo dweji OK?” Yes Sir naneun monjo deurogalge iron mari naoneun iri opge
sul han janeul dagachi deurikilge one shot dagachi ja galge
ullyo pojineun eumage matchwo
Everyone put your hands up and get your drinks up
on sesangi hamkke michyo
Everyone put your hands up and get your drinks up
Now put your hands up
put your hands up put put put put put
put your hands up put your hands up
put put put put put put your hands up
put your hands up put put put put put
put your hands up put your hands up
put put put put put
Don’t stop oneul bameun tto-oreuneun modeun senggageun biwo borigoneun dagachi jeulgyo bwa
Oh
Now put your hands up
put your hands up put put put put put
put your hands up put your hands up
put put put put put put your hands up
put your hands up put put put put put
put your hands up put your hands up
put put put put put
put your hands up

Monday, June 20, 2011

kasih sayang


LOVE

‘SLOWLY’ you come into my life..
‘DEEPLY’ you encompass me…
‘SIMPLY’ you enchant me…
‘FAIRLY’ you glow me..
‘CAREFULLY’ you select me..
‘NICELY’ you tell me…
That you ‘LOVE ME’
TRULY,DEEPLY,MADLY and CAPTIVATES me with your true crazy ‘LOVE’


'Love' yang wujud itu tidak semestiya kepada seorang yang bernama lelaki/kekasih..
tapi.....'love' itu bersifat universal..
'love' to our family,friends,other people and more important.....
'love' to ALLAH S.W.T and Nabi MUHAMMAD S.A.W...=)

semog kita sentiasa dalam lindungaNYA..amin ^_^

Tuesday, May 24, 2011

heliza helmi admire ngn sape??

Salam semua dan selamat malam =)..apa cerita cuti-cuti anda?mesti best kan,xmacam aku ne penuh dengan kebosanaan,kerja duk terperap jer kat umah nak jalan pun malas and tak ade kawan semua belum balik..semua masih merantau..keja aku tengok tv,online,tolong-tolong mak aku tu jer la, nak mesej pun tak ade orang yang sudi ‘pakwe’ aku tak mesej huhu(jangan sampai aku buang telphn ne ah asyik senyap jer hahahhaaha)..aku x habis2 dengan pakwe xmenjadi aku ne jer =)

title entry hari ne tak ade kaitan dengan heliza pun..aku sajer jer,aku just nak share something jer,yang berkait dengan 'ADMIRE'..jom layan jap..^_^..wakakaka


asal aku letak pic heliza?coz aku admire gler dengan dia...heliza i luv u
=)


Kowang pernah tak admire dengan seseorang?tersuke ngan seseorang ker sedangkan dia tak tak tahu,mesti penah kan hehe…perasaan cam tu kekadang best gak kan tapi ade gak yang tak best kan..

contohnye..kowg terbuka ‘fb’ laki tu and dia duk maen komen-komen dengan ppuan laen mesti kowg yang over sendiri and sakit hati sendiri..maen perasaan sendiri and paling penting kowg mesti maki-hamun laki and ppuan yang tak bersalah tu kan haha(siape suh kowg tak terus terang..ah maen pendamkan jer la yer and maen perasaan sendiri la ek hahahha)…kekadang kita nak terus terang gak kan tapi malu nak terus terang kan kita ppuan jaga saham sikit yang laki ne tak faham2 gak ha……tapi tak salah juga kalau kita bg hint ckit kot-kot dia pun ade hati dengan kita ker (aku macam ade pengalaman lak padahal tak ade orang pun nak dengan aku hahhaha)

Alah,kita kan dah besar masing-masing dah boleh fikir baek and buruk sesuatu tu..opss yang penting ‘ALLAH tu dah menetapkan jodoh untuk setiap hambanye’ kite kena lah berusaha ckit hehe..peace =)

K tu jer la..
Next time kita update lagi k..
Nice to meet u,u nice me?
=)

Friday, May 20, 2011

ah..mesej pakwe and makwe itu erkkk

Salam semua,apa cerita?apa khbr dengan cuti anda?busy dengan keja ker..wah,bestnye..aku pun nak keja gak tapi asal keja tak panggil aku ne cehh padahal aku yang demand nak keja kat tempat yang ‘ber aircond’ jer hahaha...alamatnye,duk la anda dengan penuh kebosanan ek..so keja aku, macam biase la duk online,tgok tv,tolong-tolong mak aku..nak mesej pun tak ade yang sudi huhuhu..ok hari ne cerita pasal pakwe/makwe..


ok sweet...=)


Pakwe anda tak mesej?makwe anda tak mesej?girlfren tak mesej?bf tak mesej?or orang yang anda sayang tak mesej?..mesti penahkan,mesti sakit hati kan…tapi kita tahan jer atas ‘tiket’ kita sayang dia(pakwe or awek)…tapi tak semua macam tu,ade gak yang ego…’u tak mesej I,I pun tak mesej u’,ok dua-dua ego..alamatnya,’wak kita putus jer la ek,kita tak sesuai..semoga awk jumpa yang lebih sesuai’ (ah..jan smpi keja ‘awak-awak’ tu asyik nak tukar awek/pakwe,macam tukar baju jer, tak sesuai putus..putus..and putus erkkkk)…

Apa-ape pun semua ne dari kita gak…bijak la dalam membuat pilihan =)

Cerita aku lak…pasal pakwe aku hehe (bajet jap ^_^ )

Kalau aku,sentiase jer tunggu die mesej aku tapi dia xmesej pun sampaikan ‘otak’ ne ‘poning’ da..asyik fikir yang bukan-bukan jer..’dia mesej dengan ppuan laen ker?,dia da tak nak dengan aku ker?dia da bosan dengan aku ker?’…ok soalan-soalan ne la yang ada dalam otak aku..kalau aku tak tahan aku mesej ah dia tapi………………………….dia balas pun agak lambat ckit huhuhu (emm xape la sayang punya pasal so cik ana je la tahan jer hahahaha)…macam dia cakap sebelum ne aku kena lebih matang (aku nak matang ah tunggu la 10 tahun akan datang yer hehe)..pehhh,memang agak bertuah la laki tu kan kepada llaki berkenaan sile mesej aku sekarang!!!!!! Hahahaha (ok semua tipuuuuuuuuuuuuuuuuu haha)

Pengajaran untuk hari ne..kalau kowg da ade awek or pakwe,sile jaga awek anda..jangan macam pakwe aku ne..tak prihatin langsung (cehh padahal pakwe pun tak adoooo hahaha)

K tu jer la
Nice time kita update lagi k
Nice too meet u,u nice me?
Salam
=)

Sunday, May 15, 2011

perkara yang perlu dilakukan sebelum tido



salam semua,selamat pagi..16.5,ade la khas tuk hari guru..selamat hari guru to all teacher,jasa cikgu-cikgu semua akan sentiase dalam ingatan hnya Allah yang dapat membalasnye =)

sebenarnye aku bt entry ne mata aku da nak tido ok tp before sleep nk update jap hehe..td aku agak rjin g usha2 blog orang...hbt ah blog2 orang skrg ne,aku jer agak ketinggalaan ckit hehe..xpe2 kita belajar ckit2 ek hehe...

khas tu kowg2 semua..sblm tido jan lpa baca doa tido ek..semoga kita sentiase dalam perlindungaan Allah s.w.t..Amin...=)



Lailassa'adah..Selamat malam..

” Ya Allah, dengan nama Engkau aku jalani hidup dan hadapi mati. “



DAN JANGAN LUPA AMALKAN 5 PERKARA NE EK..SEMOGA KITA TERUS DALAM PERLINDUNGAN YANG MAHA ESA..AMIN ^_^


1. MEMBACA AL-QURAN KESEMUANYA:
Hai Ali tidakkah engkau mengetahui apabila engkau membaca "QUL HUWALLAH HU AHAD....." sebanyak 3 kali bererti engkau telah membaca Al-Quran kesemuanya.

2. BERSEDEKAH 4 RIBU DIRHAM:
Hai Ali apabila engkau membaca surah AL-FATIHAH sebanyak 4 kali bererti sesungguhnya engkau telah bersedekah 4 ribu dirham.

3. ZIARAH KE KA'ABAH:
Hai Ali apabila engkau sebelm tidur membaca: "LA ILLA HA ILLAH HU WAHDAHU LA SARIKALLAH LAHUL MULKU WALAHUL HAMDU YUHII WAYUMITU WAHUWA KULLI SHAI INQADIR" sebanyak 10 kali bererti pahalanya sama dengan ziarah Ka'abah.

4. PELIHARA TEMPAT MU DI SURGA:
Ya Ali apabila engkau sebelum tidur membaca: "LAA HAWALA WALAQUATTA ILLA BILLAH HILALIL AZIIM" sebanyak 10 kali bererti sesungguh engkau telah menjaga tempatmu di Surga.

5. MINTA REDHA KEPADA MUSUHMU:
Hai Ali apabila engkau membaca: "ASTAGAFIRRULLAH ALAZIIM ALLAZI LAA ILLA HA ILLALAH HUWAL HAIYUL QAYYUM WA'ATUBU ILLAIEH" sebanyak 10 kali bererti engkau telah redhakan musuh-musuhmu.

Saturday, May 14, 2011

kebahagian itu?? ^_^


salam mereka-mereka,amcam cuti?mesti kowg bosan gak kn huhu..sesape ade tips hilangkan bosan duk kat umah,jom ah share ngn ana je la hehe..sbenrnye,entry hari ne just nak share sedikit kata-kata yang penuh makna iaitu 'kebahagiaan'.aku dapat idea ne cz pagi tadi kwn aku yang comel cik mahfudzah antr msj ngn aku,bagi aku kata-kata yg mberi beribu makna tersembunyi disebaliknye,yang akan mengajar kita tentang kehidupan yang sebenar..jom kita renung2kan ek..=)

Dulu Allah hantarkan 3 malaikat kebumi untuk diberi kebahagiaan kepada manusia.Allah perintah kepada Malaikat untuk meletakkan kebahagiaan itu di atas langit,tetapi cadangan yang pertama tidak diterima kerana langit itu terlalu tinggi,Malaikat ke-2 berkata..'kita letakkan kebahagiaan itu di pelusuk bumi' cadangan itu pun tidak diterima..lalu,Malaikat ke-3 mencadangkan untuk meletakkan kebahagian itu dihati manusia..dan cadangan itu diterima..'maka,kebahagiaan itu terletak pada hati yang bersih,jika kotor hati seseorang tidak muncullah kebahagiaan'

ayat ne ak pnh trbaca kt entry cik molmolla..entry dia sgt 'nice'..=)

Kebahagian manusia akan dapat diperolehi jika manusia membuka mata hatinya, dan menyedari bahwa ia memiliki banyak hal yang bererti dan menyedari betapa ia dicintai.Manusia juga boleh bahagia, jika manusia mahu membuka diri agar orang lain boleh mencintainya dengan tulus...

Kebahagian manusia tidak dapat hadir kerana tidak mahu membuka hati, dan berusaha meraih apa yang tidak dapat diraih, terlalu memaksa untuk mendapatkan segala yang diinginkan, tidak mahu menerima dan mensyukuri apa yang ia miliki.

Keegoaan manusia yang menyebabkannya menjadi buta, keegoaan dan hanya memikirkan diri sendiri yang menyebabkan manusia tidak sedar bahwa ia begitu dicintai, tidak sedar bahawa saat ini, apa yang ada adalah yang terbaik untuknya...

Begitu banyak sahabat yang begitu mencintai, tapi kerana terlalu memilih, menilai dan menghakimi sendiri.. kesannya, sahabat sejati menjadi semakin jauh.. Terlalu memilih sahabat membuat manusia tak dapat menyedari di depan mata ada sahabat sejati yang amat diperlukannye..

setiap manusia memiliki erti dan peranan masing-masing, semua berbeza...tidak ada yang memiliki erti yang sama iaitu punya peranan dan kelebihan dalam sesuatu perkara,
dicintai oleh satu orang belum tentu disayang oleh orang lain..


Kebahagiaan bersumber dari dalam diri sendiri, jangan berharap dari diri orang laen, kerana orang laen akan dapat mengkhianati..

Kebahagiaan akan diperolhi jika kita dapat menerima diri apa adanya, mencintai dan
menghargai diri sendiri,dan juga dapat mencintai dan menerima orang laen..

Percaya juga kepada Tuhan.. bersyukur bahwa manusia selalu diberikan yang terbaik... bersesuaiaan dengan kemampuan manusia itu sendiri, tak perlu berkeras hati,Dia akan memberi di saat yang tepat apa yang manusiaNya perlukan dan Dia sentiase bersama hambaNYA..semoga kita sentiase dalam lindunganNya..Insya'Allah..=)

those does not matter, sebab Allah sahaja yang membinakan hati kita Insya-Allah

Wallahua'lam.

Bersabar, dan teruslah berdoa.

k tu jer
nice to meet u,u nice me?
=)

Thursday, May 12, 2011

kita jmpa org yg salah ker?



salam and selamat pagi mereka,jom meneruskan hari-hari yang membosankan,bila nak keja ne atoiii..keja,keja..kemana keja ne meghilang hahaha...(sebnrnye aku yang malas nk cari keja hehe)

berbalik kepada title entry aku pada ari ne cehh hehe...pernahkan kita terfikir..jom,kita berfikir kejap ^_^

Adakah kita bertemu dengan orang yang salah?

Kawan - kawan sekolah atau universiti yang tidak boleh nak buat geng?

Housemate yang menyakitkan hati (sebab tak pandai membasuh pinggan, bercakap menggunakan kata-kata yang pedas,asyik marah jer,bengis,mood sentiase tak seimbang atau sebagainya?)

Ataupun pakwe or makwe yang tiba-tiba dirasakan tak serasi?(cehh,nsb aku xda pakwe jst ade 'bf' jer hehe)

(atau mungkin juga adik beradik, keluarga yang kita tidak boleh fahami perangai mereka?)

sebenarnya kita akan bertemu dengan ramainya manusia yang menjengkelkan hati kita, dan sangat sukar untuk kita bersama dengan mereka.(termasuk gak perangai aku yang kkdgn tak betul gak,aisyak marah memanjang jer hehehehe)

namun kita akan bertemu dengan manusia yang tidak serasi dengan kita serta berlainan segalanya.sehinggakan kita meminggirkan dia begitu jer dan menjadikan dia musuh (padahal aku selalu buat macam tu,lau xsuke terus xnk kwn haha), dan ade gak smpi memutuskan silaturrahim.emmm..manusia kan?sentiase penuh dengan ragam...

Dan kita bertanya, mengapa diri kita dan dia, begitu jauh sekali?

Di situlah, kita kena sentiasa berusaha untuk mencari titik persamaan...

namun..percaya lah bahawa kita tidak akan bertemua orang yang salah.Ini kerana Allah telah menakdirkan setiap saat dan inci dalam kehidupan kita.Setiap takdir itu merupakan satu ketetapan Allah buat kita, merupakan sesuatu yang terbaik buat kita..Dan setiap manusia yang kita temui itu, tentu memberikan makna sesuatu pada kita.Namun, tentu sebenarnya mereka yang 'salah' itu sendiri banyak mengajar kita 'akan kekurangan diri kita sendiri.'


Bukankah seorang musuh itu terkadang lebih jujur daripada seorang sahabat sejati, yang dipetik dari kata-kata hikmah Arab.


begitu juga dengan mereka yang kita temui sebagai seseorang yang 'special' dlm hidup kita,kerana Setiap jodoh dan pertemuan tentunya telah ditetapkan oleh Allah.Untuk kita belajar sesuatu darinya.Tak pernah kita bertemu dengan orang yang salah ...semua yang kita temui adalah stesen-stesen perhentian untuk mengutip hikmah, buat bekalan di dalam perjalanan.

Percayalah, kadang-kadang di awal pertemuan akan banyak berlaku perkelahian, salah faham dan ketidak seragaman.Namun masa akan mengambil alih, memberi peluang makna kefahaman masuk ke dalam jiwa kita yang jernih.Kerana kita pada hakikatnya, punya hati yang satu, matlamat yang satu, dan tentu cinta yang satu, hanya kepada Allah.

Ikatan hati manakah lagi yang paling kuat selain dari Allah?

Kerana itu, di setiap perselisihan, mahupun ke tidak serasian, kembalilah semula kepada apa yang akan dapat menyatukan kita.

iaitu 'ALLAH S.W.T'

Kerana dihitung perbezaan-bezaan, memang akan semakin menjadikan hati kita jauh.

Namun, those does not matter, sebab Allah sahaja yang membinakan hati kita Insya-Allah.

Wallahua'lam.

Bersabar, dan teruslah berdoa.

(sumber dari http://www.iluvislam.com/tazkirah/remaja-a-cinta/2052-adakah-kita-bertemu-dengan-orang-yang-salah-.html)

k tu jer..
t kita update ag k
nice to meet u,u nice me?
=)

Monday, May 9, 2011

dating wth 'mr.bosan' haha

salam and selamat pagi semua,title entry da cam nak tgedik2 lak haha..bajet nak dating lak aku,dating kt umah jer boleh la haha...actly,aku jst nk crta saat2 kebosanaan aku kat umah ne jer =)..

dah 4 hari aku duk umah ne..pehh aku da rasa bahang2 kebosananan itu huhu,online pun bosan gak..ade telphn pn xbunyi langsung(nmpk sgt lah aku xfemess kn hahaha)..lau nk msj pun xtaw nak msj ngn siape..nak msj dia,dia ade exam,aku yang baek hati ne xnak lah ganggu cehhh aku bajet lak haha..(padahal dia yg xmsj aku haha)

ari2 biasa ade adk aku kt umah..tp lau belah pagi adk2 aku g sklo,aku ngn mak aku jer kat umah..dan masa tu bermula lah saat kebosanan aku huhu...ade 4 bln ag..aku nak buat apa ne???ooo..tdk...cm mna nk hilangkan bosan???jan.............nk tensen sangat la ana relx sudaaaaa hahahahaha


aku..maen copy kt tumblr jer..cm ne la kot muka aku dlm 'kebosanan' haha

k tu jer la
nxt kebosanaan kita upld crta ag k
nice to meet u,u nice me?
=)

Saturday, May 7, 2011

mom vs azri AF9

salam and selamat pagi mereka,entry mereka2 asyk crta pasai ibu mereka jer..aku pun xnak ketinggalan gak(nak myibuk gak aku ne hehe)..oppss,lupa 'selamat hari ibu' to all ibu2 kat dunia ne n very spcial 2 my mom...'l love you my mom'.Aku ari ne akan meneruskan rutin harian ngn makan n mnum,tido n tgok tv cm tu la rutin aku selama 4 bln ne haha..


8.5 ada la khas tuk ari ibu..ari ne smbut kat umah jer ngan keadaan cuaca yang xmgizinkan ne,so duk kt umah j la ek..hehe..




semalam duk melayan Af yang entah ape2 jer ne..tetiba lak aku terminat ngan azri,dia nyanyi lagu kesukaan and kecintaan aku tu 'sungai Lui'cehh bajet lak aku ne..tp lagu tu memang sangat best hehe...motif aku buat entry ne saje jer nak umumkan satu dunia yang aku da minat ngan azri hahaha..aku minat cz dia encam(xkait lak haha)..tp sbb utama aku minat ngn dia cz dia nnyi lagu aku 'sungai Lui'..tQ azri...pas ne kita minat ngn ang ok =)

da tu je.
nice to meet u,u nice me
=)
salam

Friday, May 6, 2011

airasia punya cerita haha~

salam mereka2 semua,mood tersangat appy ag cz da sampi umah,pas ne leh ah makan puas2 hehe.flight kul3.30 sampai tawau dalam kul6.25 agak lama ok.Yang paling tak best,hari ne aku sangat tak selesa duk sebelah budak lelaki,muka dia pehh sangat menakutkan aku xleh tido takut punya pasal aishh ne ah teruk servis kapal trbang ne..suka ati jer bagi ppuan duk sebelah laki.asal ah tak bagi ppuan duk ngn ppuan bukannye susah pn..ne tak aishh myusahkan and merimaskan betui huhuhu

xpe ah janji aku da sampai sabah..sampai umah sendiri hehe..tp cuti 4bulan ok,aku nak buat apa tu??em...xkan nak tido and makan jer adoii cuti susah,xcuti agak susah huhu...alah ketepikan semua tu yang penting mood sekarang nak cuti and makan puas2 hahaha...


layan kn jer pic ne ek hahaha~

Tuesday, May 3, 2011

entry suko2 jer haha




salam semua yang sudi baca blog ana,tQ semua cz sudi baca haha ayat skema jap..anda semua tak bosan ngn saya kan,yang penting anda tak remove saya kan?kan?kan?kan?motif nak buat entry ne saje jer nak kongsi persaan..cehhhhhhhhhhh...

ah tu jer la..xyah fikr sangatlan kan adoiii..esok ade paper micro P lagi susah kot..tapi................emm.....................


Ya,Allah tabahkan lah hati hambamu untuk menghadapi ini semua..andaikan ini yang terbaik untuk hambaMU,aku redha Ya,Allah..walaupun ianya hanya seketika tapi ia amat bermakna untuk aku,mengajar aku erti sebuah kehidupan.Mungkin aku terlalu mengejarkan kesempurnaan sehingga mengharap kesempurnaan itu akan mjadi milikku..Engkau telah berikan aku perasaan suka,duka,gembira,sedih,sakit,marah dan sebagainya,Terima kasih Ya,Allah :(..aku redha dan pasrah akan setiap yang berlaku..hanya satu ku pinta Ya,Allah tabahkan lah hati hambaMU ini..AMIN..

shazailaana =(

Sunday, May 1, 2011

baru..semua nak baru !!!!

salam zohor sekalian..cehh,aku still ngan semangat aku yang tak abis2 ne..bangun jer terus gi betul2kan blog ne,ngan keadaan aku yang tak mandi2 ag aku dengan penuh semangat and usaha yang agak terlebih2 'mencantekan' blog (biar pn xcantik nak gak puji haha)..akhirnye,terhasil la template blog yg 'xseberapa' ne haha..xpe la kan janji aku buat sndiri yer =)..sebelum ne duk suruh ct kamaliah jer yang tolong buat


Akan tetapi (ayat skema jap hehe) pada,2.5.2011 jam 1.20 tengah hari pas azan zohor terhasillah template yang comel ne...comel x????..comel kn hehehe(aku bajet syok sndiri ah lantak ah janji aku appy kan kan =) haha)..

jeng..jeng ne la hasilnye...


~~~ne header kn..ah,entah la aku maen bedal jer haha~~

opss,lupa sesape yang nak komen pasai template and header baru aku ne..sila and jemput2 la ek hehe...(komen anda amat diharapkan cehh..ayat skema aku hahaha)

k ah da letih nak tido sat..bfore tu,nak mandi lu and abiskan semua keja2 yang sepatutye termasuk la 'MAKAN' haha

daa cemua..=)
nice to meet u,u nice me?
=)
salam

Sunday, April 17, 2011

minuman diet!!!

'hujan yang turun bagikan mutiara'..oo hujan,ko turun pada waktu yang sgt ssuai,ko turun membuatkan mata ne mebuahkan mutiara2 indah....pehh,ayat power ak ok haha...ak bru nk bajet bgun pepagi dgn alasan kukuh nak stdy!!!!!!!!ne mst berkat doa rakan2 n fmly ak cupaya pintu ati ne tbukaa tuk stdy haha..ttp...hujan tlh mybebabkn mata ini mnjadi 'stim' hahaha...so,kpd buku2 ak..i'm sowi i nk tulis blog lu..t esk2 i stdy ea hehe...

wah..ari ne Alhmdulillah,dpt ganti pose utk stu ari..ade 5 ari ag ok..oo ana je la caiyok2..slmt mganti pose ea..=)..mlm td ak g bli mknan kt bawah tu..pas makan atoii,my perut is sakit...frst,ak tempah 'kueh tiew hailam'..ak dtg ne da tukor g 'mee hailam'..'dik kueh tiew xda ade mee ne j ah'..pehh,mak cik ne ak mgidam nk mkn kueh tiew ok...dsebabkn mok cik tu da masak so,dgn muka yg sgt lapo..ak pn bli ah mee tu...tp..............stll bbrape mint ak mkann oo tdk my perut is sakit..tu la ana je la laen kli ikhlaskn diri tu bli mknn kn xpasal2 dpt pyakit 'makan makanan xikhlas'...effctnye,stp 1 jam ak tbgun..yg pntg my 'MR.cyg' tbiar mcm tu j..'wak,sowi ea kta lmbt balas msj'..=)

tips tuk ari ne...minuman diet..=)


pic ne ak bedal j dr 'pak google'..cpt,ringkas n padat haha

-minum sedikit perahan limau bg menggalakkan metabolisme badan.ah kn,perah sndiri limau tu xyah nk g bli pil2 yg mahal tu..bt sndiri suda!!!hehe

-digalakkan juga mencuba minum minuman teh herba kegemaran sndir secara bergilir,baek tuk kshtan ok...lau ak ah sah2 ak xmnum herba2 ne..kpd ssiape yg nk diet tu rjin2 la mnum herba ea..nk diet kna bkorban(cehh ak ne blagak kurus ah ne..ah,lantak la kn jnji ak mmg 'LIKE MAKAN' hehe)

-selain kita fokus diet mlalui minuman,pastikan juga kita mendapatkan matahari yang mencukupi.Ini krna vitamin D akn membantu kita memberikan lebih banyak kalsium yang mempercepatkan proses metabolisme tubuh.Yang ponting,Anugerah Allah tu lbh berkat tuk kta diet ok..xyah g bt bedah2 ne..ilang duit cm tu j n sakit ok nk bedah2 ne..baek ang g maen matahari,da leh bakar2 lemak tu..lau tkut itam so ape ag guna la 'sunblock'(ahh..sah ejaan ak salah lantak ah jnji kowg fhm ea)...so,kpd anda2 yg nk diet jom maen 'panas2' haha

-yang pling penting dlm diet ne ape yang dperlukan ialah air mineral tuk tubuh badan kita agar tidak dehidrasi(ah ne ak mmg xtaw ok..ak maen ambl j dr buku ne..lau kowg2 nk taw g j la seacrh kt 'pak google' tu mst dia tlg anda2 skalian ea hehe)..

-yg ne ak baru taw..zat yg ada dlm air kelapa tuk sgt banyak ok..air kelapa ne mgandungi zat elektrolit alami,kaya garam(bkn garam tuk masak tu,yg tu akn bg kowg darah tinggi lau mkn scara brlbhnan,garam yg dmsukn more tu garam yg baek ah hehe)..air kelapa tu jgk mgandungi vitamin,gula,mineral kalium,sodium,klorida dan magnesium(ah jan tnya ak ok...sah2 ak xtaw bendala ne hehe)..yg pntg klapa ne byk khsiat la..lau nk ag kurus baek anda2 g panjat pokok tu sndiri..da la dpt minum free n yg pntg dpt m'gelaurkn peluh haha).Sebenarnya,zat yang ada dalam air kelapa ne akan dpt mengatasi kekurangan cecair dalam tubuh badan..=)


lau bab2 diet ne..kwn ak cik mahfudzah mustafha tu mmg hbt..tp dia ckp j nk diet buatnye em 'hamper' haha..cian dia ak kutuk haha..tp brpn bdn di comel2 ckit tp dia cantek ok ramai pminat ag jeles ak..haha..=)

sbnrnye,bab2 diet ne..depends ngn sikap kta gak,kta kna displin,menepati matlamt kita..xyah g bt p'medahan tu..kta kna gunakn anugerah yg diberkan ILAHI..yg ponting 'd mana ada kemahuaan dctu ade jalan' so,renung2kan la dan selamat beramal hahaha

lpa lak..cemua kt atas tu ak ambl dr majalah 'dara'edisi 106 april 11..lau nk baca ngn lbh lanjut g la bli ea..=)


pic ne pn ak ambl ngn 'pak google' enth pic siape..kpd empunya pic ne..sowi ea =)

k ah tu j..
t kta crta ag k..
nice to meet u,u nice me..
=)

Saturday, April 16, 2011

Mr.merajok!!!

kpd anda2.sila rujuk jam anda ckang...oo tdk 5.30 PAGI!!!!!!!!..ok,ari ne eden bgon awl..ceh smgt ne cz nk stdy..ah last2 hamper..aku baca International Business xsmpi stngh jam pn da tumbang..oo,tdk cm mna nk bjaya ne atoiii!!..

dak2 kls ak cmua mst da stdy..ak enth bla nk stdy..keja duk mghadap tv,lyn fb2 ne..yg ponting online 24 jam..ah,ade ku ksh...lantak la kn jnji ak dak baek duk umh xg mlepak2(ana je la agak poyo d ctu hehe)..mnggu dpn,ade la tuk stdy week aishh,hrp2 ah ak ne stdy ea..cecape,yg baek ati tu sila la doakn cupaya pintu ati ak ne tbka ckit tuk stdy hehe..AMIN..=)

20.5..adk ak dtg melaka(shal fadirah izan)..,motif dia dtg..ah,haruslah tuk cuci matakn biarpon duitnye xdoh hahaha..so peranan ktowg call ayah n mak..'ayah,nk duit' mst ayah ak bengang cz dpt anak cam ak ne hahaha..'budak ne minggu lps da mnta,mnggu ne nk mnta ag'..n ak sebagai anak yg soleh ne akn mjwb dgn slmbanye hehe..'ayah,esk2 lau kita da jd MANAGER,kita bayar ea'...hahaha,aku beranggan2 nk jd manager siot..manager ape??ah..lu fkr la sndiri hahaha...opss,lpa dialog ne hnya la rekaan semata-mata xda kaitn ngn ayah n mak aku hehe..(ayah..i'm corry hehe)

ptg td..mr amir syafiq duk mrajok ngn ak sbb dia jeles haha(tp betui ker dia jeles ok ak persaan cndiri haha)..step frst ak,ak ne g ah pujuk dia ne..atoii,pnya la ssh.jan smpi ak yg nk mrajok skli ah...aishh,llaki lau da mrajok emm,baek ang g pujuk dak2 kcik yg nangis tu...bg gula2 ckit ah.jwpnye ok ah mereka tp..................bila mr amir syafiq ne mrajok,ang msj,kol mmg xlyn so,ak da letih2 mmujuk ne diam je la..emm nsb ah cTot ne baek2 sndiri,ingtkn nk mrh ngn ak campai esk..aishh,jauh2kn la letih ak nk mmujukny..emm,tot.tot...nsb ah ang ne 'cepecial' ckit lau x sah2 aku biarkn haha..

tgok ah pic baby ne..comel kn


baby ne majok ak rasa ag cenang nk pujuk kot...

jangankan...


mr.amir syafiq ne...



ok ah da azan..caya nk g solat lu ea..da letih nk membebal hahaha..focus minggu ne..'aku nk stdy'.opss,tlpa lak..I'M SORRY.amir syafiq...jan lpa singgah blog cTot ne..=)(http://akuamirsyafiq.blogspot.com)

k ah daa
nice to meet u,
u nice me..
=)
salam

Tuesday, April 12, 2011

secantik anugerah..=)



'dr kerana mata yg mmpunyai kuasa..ooo...ak tgoda,ak tgoda terkesima'..ptg2 cm ne ak nk myumbangkn suara lak haha..tp serius lagu tu mmg bst ok,sgt sweet gtu =)..ah,sblm aku tido nk crta ah ckit da lma kot xupdate blog reason 'bzy stdy' hahaha..statement poyo ak la tu, pdhal bzy ngn crta korea n kwn2 n pkwe2 fb haha..

ari ne 12.4..esk 13.4,esk ari spcial ok...ape yg spcial ahh,tnggu n lihat j ea tuk crta yg akn dtg(cehh..bajet nk bt suspen2 hehe)...aishh,da sthn kot..n da genap sthn lbh ak break ngn 'Mr.uddik' haha(yezzz..ak suker hahaha)..sejak 2 menjak ne,mood ak sentiase j appy..kkdg ak rasa cm org gler lak pegang telphn asyk tersenyum2 sndiri,chat pn nk tersnyum gedik2 gtu..ah pykit sewel ak da mai dtg hahaha..aku da d lamun cinta ker,oo tdk kot,br prsaan itu dtg dgn sndirinye dan mendapat keredhaan ilahi..Insya'Allah..=)..

yg pntg,bnda yg lps tu mls da ak nk fkr sgt oi...krg ne trskn khdpn dgn senyuman haha..(ceh dlm ati sbnrnye nk nangis ah tu)..bia ah janji ak appy siape stuju sila la angkt tngn cm ucop(kak limah versi dialg ana je la =)

jom kta doa sma2..=)



Ya,Allah..semoga kebahagiaan ne sentiase dlm keberkataanMU..Jan aku alpa dan leka dengan persaan ini,biar cinta yg subur dlm ati ini sentiasa mendapat keberkataanMu Ya,Tuhanku..Amin Ya Rabbal Alamin..


ak plg suke ngn doa dan juga ayat dlm artikel ne..smoga ianye kekal dlm ikatanku..Insya'Allah..

Ya Allah, jika aku jatuh cinta,
cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya kepadaMu,
agar bertambah kekuatanku untuk menyintaiMu .
Ya Muhaimin, jika aku jatuh cinta,
jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku kepadaMu .
Ya Rabbana, jika aku jatuh hati,
jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling padaMu .
Ya Rabbul Izzati, jika aku rindu,
rindukanlah aku pada seseorang yang merindu syahid dijalanMu.. .

Amin Ya Rabbal Alamin..


Ah..ak cm nk tacing2 lak,ape yg pntg keikhlsan n kjujurn tu pntg,Insya'Allah...cinta yg akn subur ak sentiase mdpt keberkataan Ilahi..=)..

k ah nxt tme kta crta ag k..hehe..bersama2 ah kta mdoakn yg terbaek dlm hdp kta..,Insya'Allah..AMIN..


k da..salam
nice to meet u..u nice me..
=)

Saturday, March 26, 2011

AL-FATIHAH =(




27.3.2009..dlm kul 10.30 pg mak cik ak dpt kol dr pjbt polis perak..'mak cik bwh btenang ea krg anak mak cik dlm hosptl,dia trlibat ngn kmalangn..skrg dia kt bilik icu'..ya,Allah mak cik ak dpt pnggl tu trs mnangis..ktaowg smua stu fmly pn bkumpl,bncg2 suh mak cik ak g kl tgok abg ak cz org tu kta abg ak dlm hosptal jer..tgh sibuk2 bncg2 n mak cik ak da kemas2 brg..tetiba ada kol dlm jam1 ptg cm tu,tp kli ne pak cik ak yang angkt,pas2 dia gtaw ktowg..'cAnik tiada sudah bru td dia meninggal dunia'..Ya,Allah mak ak,mak cik,nenek ak n smua kt umah tu menangis..mak n mak cik ak pengsan smua org kg dtg umah tlg..tme tu ak,Ya,Allah sedih yang teramat sgt..mna xsedihnye abg kot even dia bkn abg kandung ak tp arwah tu da mcm abg kndung ak sndri,ktaowg mbesar sma2..ak tgok mak n mak cik ak pengsan ak terasa nk pitam tp ak tgh pegang nenek ak,ak kna tabah tp dlm ati ak Ya,ALLAH..abg ak,npa bgtu cpt ko tngglkn ktaowg..air mata ak brcucuran..sedihnye Ya,Allah..ak nmpk nenek ak mgalirkn air mata tp dia cukup tenang..Ya,Allah,abg ak da xda...

'jenazah da siap di kapankn flight lambat ckit,malam mcm tu jnazah baru samapi nt terus kebumikn la tidak sempat mo pi rumah sudah'iman tu berbincgn ngn fmly ak..enth ak pn xknl,ktaowg dgr jer...dlm kul7.30 pak cik ak msj suh siap g tanah perkuburan cz jenzah arwah abg ak da sampi..ak xdpt g cz kna jaga umah n temankn mak cik ak kt umah..yg ak geram tme ne,ada gak jiran2 yg g padam lampu nk support earth hour knuk..adoii,lau ia pn nk supprt tgok ah jiran sblh kta tu kn ade mslh yg ko g padam lampu tu bt apa..geram ak..so,ktowg tpksa ah bka pintu bg terang ckit kt luar tu...tepat dlm kul9 mcm tu fmly ak smua da sampi umah..yg sedihnye fmly ak yg g sna xdpt tgok rupa abg ak bt kli terakhr..org2 tua kt ctu ckp xbaek buka cz jnazah tu da siap d kapankn da bersih pn smuanye..mak,mak cik,nenek n fmly2 ak trma je la brpn dlm kesedihn mak cik ak(mak arwah)..jst peluk jer dr luar bt kli yg terkhr..pas2 jenazah arwh d smbygkn n dkembumikn..ALHMDULLIAH,smuanye da selesai...smoga arwah abg anik aman d sna..Alfatihah..=(

sblm arwh abg ak accdnt..tme rslt stpm kuar,mlm tu abg ak kol..dia wish congrte ngn ak..

abg anik = 'jila,thiah..jila sdh banggakn fmly kta..pas ne jila bljr bgs2 ea..pas ne jila la hrpn klrga..bt yg terbaek taw,jan malukn klrga kta..jila ngn abg ada la kebanggan klrga'..

ak diam jer..nk terkeluar air mata ak,ak rasa cm sayu jer suara abg ak..ak rasa cm laen jak tp enth la..;(..akhrnye air mata ak kuar gak..

ak = 'terima kasih abg anik'..

abg anik = 'nt abg anik blk nt abg belikn hdiah ah..apa ko mo jila??

ak = 'apa2 jer abg anik'

tu ah kali trakhr ak bckp ngn arwah abg ak..patutnye 18.4 arwah abg ak ngn tunang dia balik sabah tp xsangka jenazah arwah abg ak jer yg smpi..fmly ak btul2 rasa kehilangn,lbh2 ag nnek n mak ak..yg slma ne mbesarkn abg ak..da la dia cucu frst fmly ak..even krg da 2 thn dia pergi ktaowg stll rasa dia msh ada...abg ak terlibat ngn kmalangn..dia accdnt tme btugas bertembung ngn lori..abg ak kritkal cz pdarahn kt kepala n kaki dia patah..ak tgok vdeo tme dia accdent tu..Ya,ALLAH cian abg ak..ambulns ne mmg lembap gler..dlm keta tu sblm ambls smpi kwn dia sempt rakam,YA,ALLAH...abg ak msh bergerak jst darah kuar dr telinga n nmpk ah kaki dia luka2..ak tgok skli jer tu pn xabis ak xsmpi ati..pas2 pak cik ak suh padam xbaek letak vdeo mcm tu..=(

esk 27.3.2011..genap 2 thn abg ak pergi,esk fmly ak kt semporna bt majlis skit..smoga majls esk berjalan dgn lancar..hnya doa yg dpt ak kirim kn..apa2pn kenangn terindah ngn arwh abg ak akn tetap dlm ingtn ak..teguran n nsht abg anik akn ak ingt slalu..terima ksh abg anik,smoga arwah bhgia di sana n d tempatkn dlm golongn2 yg beriman..amin..AL-FATIHAH..

iklhs dr adkmu
shazailaana(jila)
;(

Tuesday, March 15, 2011

merepek,membebal,merapu..mcm2 ada..hehe

blog..blog..blog..cool blog..haha..hdp smkin mlzz keja duk tido jer..yg pntg den 'happy' hahaha..siapa stuju sila angkt tangan???hehe

ok2 berbalik kpd merepak kerepek ak mnggu ne..jom layan crta ak jap..hehe..so,bg yg xske tu sila le suke ckit ea..layan jer crta ana je la ne..lau ske ngn crta ak...kamsamidahhh(trma ksh ea)...hehehe

smlm ktaowg g seoul garden...peh,bst gler..aku mkn smua biasa ah frst tme msuk kn..smua bnda ak bedal...smpi xlarat ak d buatnye haha..tp mmg brbaloi2 ah msuk kt ctu,mmg sgt puas ati ok...alah2 korea gtu(da nama korea mmg restorn tuk mknn korea ah adoii ana..ana hehe)..kama,siap maen suap2 ag..romantik gtu hehe..ak smpi rambang mata duk pilih2 mknn tp xsmpt nk mkn udang huhuhu..xapa ah bkn rzki kot hehe..

lyn pic ne jap..



ok tu jer pic yg ak copy frm fb 'Empunya Sterikapanas'(telphn den xda so xdpt nk ambl gmbr)

(tq to cik mahfudzah@Empunya Sterikapanas..cz ajak ana je la,dpt gak mrasa g seoul garden hehe)


ari tu g rumah terbuka sarawak..jmpa rmi mmber dak2 borneo,yg plg lawak 3 org jer ppuan jst ak,dira n dayang..mmg sgt bosan tp dpt jmpa kwn2 bru bst gak hehe..cPondan yg sengal,pakistan berunai n hazami sarawak..sweet memory,byk bnda yg ak mkn,smua ak bedal haha..gemuk!!!!!ah adah ku ksh..lantak la kn haha..

layan pic ktaorg jap..


tgok tu..tino 3 ore jer ok..haha...


dua ari duk osptal teman dak kcik ne..cian dia msuk osptl tkena air panas,yg sedihnye tu ak yg g panas air tp dia yg trkena..sowi cik sue xape mu ttp comel n cantek gak..=)..frst tme,g osptal besar mlaka tp xbsr sgt pn biasa jer,osptal semporna ag bsar haha...ari ptma,cik sue ne duk kt wad yg ramai2 tu..ari ke2,cik sue kna tukar g wad frst class(cehh..tme ne yg aku suka ckit,leh nk blagak hehe..dlm bilik tu ada 1 katil n sofa,toilet pn ada kt dlm)..tp cik sue ne d asingkn ckit cz tkut dia trkena jakitan kuman so,duk ah bilik yg trasing ckit..cian dia hehe

ari isnin kuar osptal,mlm tu trs rmi gler org dtg mlawat cik sue comel ne...crta pnya crta,upanye wad tmpt ktaowg duk tu..bwh dia kamar mayat...ooooo tdk tkejut gler mak...peh...patut ak rasa seram jer duk dlm bilik tu..lau la ak taw bwh tu kamar mayat,mmg ak xtido hahaha...(penakut gler ana je la ne hehe)

lyn pic cik sue yg comel ne...


antr geng2 12 yg g mlawat..dowg naek motor..=)


dak2 fptt yg g mlawat cik sue..=)


cik sue yg comel..cian dia da la kcik jer...=(

ada rmi ag yg dtg g mlawat cik sue ne..tp xsempat nk ambl gmbr lak..fuza,tika,kama,zita,wani,fatin,najah n azad pn ada dtg gak...tq sgt2 to ct kama cz teman ak,ak ne da la pmalu ckit hehe nsb ah ada ct kama yg tlg...to cik mahfudzah@ Empunya Sterikapanas tq sgt2 cz ambl n antr ak g osptl..=)..tacing2 jap hehe

ok ah tu jer la..
nxt tme kta update ag k..
nice to meet u,u nice me?
tq
daa
=)

Monday, February 28, 2011

air pnya pasal..utem akn msuk tv..=)


syabas..pepagi da bt bising2 kt kolej kdiaman utem haha..

ah pepagi buta aku nak updates status..neh uncle pnya psl ah duk bising2 kt bwh..adoii kacau tido aku la tp pas tgok uncle ne mgamuk aishh..cian gak ngn uncle ne...

alkisahnye,mcm ne hehe...uncle ne mybe wakil penduduk bertam perdana ne la,dia duk dtg g kolej kdiaman utem ne bising2 cz pihak syabas(kerajaan punya air ne la) xantr air g kwsn perumahan kt depan ne..dia bengang cz asal lori duk angkut air jer g kolej kdiaman n xantr g stiap umaah(ne mst kes jelezz2 ne hahaha)...aikk,cian gak uncle tu mst dia lum mndi haha...alah,anak2 dia ag kcian aku ne xbaek gelakkn org...(i'm sori uncle,bdk bru bljr hehe)

aku duk curi2 dgr uncle ne mgamuk kt bwh..

uncle india>>u ah kenapa tidak antr air p kawasan perumah oo..u ah bleh antr air p kolej kdiaman..kta pnuduk taman ne tdk dpt air..dr ptg td kami call pihak syabas..janji mo antr ini air,kenapa tara antar smpi sekarang...

wakil syabas>>encik..kami tk tahu,kami hanya antr shja..kami buat kerja atas arahan (mst pck ne da bengang n mst dia letih..da la kna marah pepagi buta....ah sabou je la hahah)

uncle india>>sya tidak kisah..sekalang sya tahan ini lori,skrang kamu telphn pihak kamu suruh dtg cne antr itu air...(muka bengis)

hahaha...aku tgelak jer tgok pck india ne bising..kcian gak tgok tp pas dgr speking yg kuar..pehh,berabis aku tgelak2 haha..



ah..uncle ne nk mcm ne,buat keja br ah adil ckit...


emm...tu ah syabas ne,kan xpsl2 kna tahan ngn uncle india tu..esk jan smpi bnda ne kuar dlm 'aduan rakyat'..n xpsl2 'kolej kediaman gadong utem' kuar dlm tv..peh,leh ah ktaowg bangga ckit..kompm lctre,NC,wakil mpp yg baru ne bangga cz utem kuar lam tv(xkait langsung hahahahahhaha...)

n pgajaran tuk ari ne..kpd pihak berkuasa,bijak la dlm mjalankan tugas anda..jaga la kebajikan rakyat agar keharmonian,kedamaian n kemakmuran negara kta terjamin..kan 1 Malaysia,rakyat di dahulukn,pcapaian d utamakan...(wekkk..geli jer aku dgr..cakap jer lebih emm)

k da tu jer
nice to meet u.u nice me??
=)

tangan itu..;(

haha..blog da bsarang,mls nk update status..smkin ari smkin mls,enth apa nk jd ne..da la xstdy adoii keja asyk on9 jer, ah...yg pntg test da abis tnggl esk n mggun dpn ag..nk crta apa ea?emm..tangan den skit,bengkak ok ne taip pn guna stu jari belah kanan jer mmg skit,ne air pnya psl ah..hostel xda air..den,tension............berat doh nk angkt air tp tpksa gak xda owg nk tlg huhu..(mr.N jauh xdpt tlg so,kn bdikari sndiri huhu)

dua2 telphn da rosak..mggu ne smua bnda nk rosak,duit da 'finish' keja asyk nk bli slendang,baju,inner n smua ah(haha xkait langsung hehe)..geng2 aku fuza,kama n tika da dpt umah..mybe esk dowg g tgok..aku follw jer,da xtaw nk join siapa,my roomate trsyg da mninggalkn gue huhu(xapa ah tuk kpntgn brsama gak hehe)...umah kt area2 kampus bandar gak,so senang nk g kampus leh jln kaki jer pas ne kompm ah ana je la kurus hahaha..(to Mr.N xyah rsau2 nk bli vtamin ag k..sem dpn ana je la kurus blk jd 40 kg loss 9 kg haha(angan2 minah jenin hehe)


motif..ksedihn cz tangan skit..miss my mom huhu..=(

aduhhh..skli ag tangan ne rasa ksakitan..mls nk taip ag la..sje nk buang masa yg ada haha..opss,lpa lak cik ayun ayunar da update status sal contest yg dia bt tu..esk da leh undi so jom ah rami2 g like ana je la hahaha..

k ah
daa
nice to meet u..u nice me??
=)

Friday, February 18, 2011

kebabbbb yg lazzzat..haha!!!!!

fhm tk,btapa skitye..ble nk brsin tppppppp bersin tu xjd...adoiii,tensioooon ak,pala da pening2 ok,idug da pnuh dgn mukus2 ne...hrp ah mslhn ne dpt d selesaikn dkt scepat yg mungkin hahaha..

smlm xsmpt nk update cz bzy.....bzy ngn stdy...cehhhhhhhhhhhhh,ana je la stdy tu..ak mmg pening gler ok,ak xfhm apa yg ak baca ah lantak ah aku belasah jer..pepagi ag aku mkn roti canai 2 keping adoiii cm mana nk kurus ne...=(

ari ne aku nk crta psl makann jer ok..mlm td,ak bru nk kire2 diet ckit..plan nk mkn burger tp ade owg mmbebal lak xsuh mkn kang ade efct lak..emm ak yg baek ati ne ikut jer la da owg nashtkn so ikut jer la hehe...so aku pn trn ah bt discussn,pehhh tetibe ak nmpk kembab,aku duk jer kama ngn tika mkn..ambl ko trliur den tgokkk,aku tahan2 jer niat nk mkn ne adoiii...iman kuat ne xnk makan..gue xlayan kebab2 ne hahaha...aku ambl pic kwn aku jer yg mkn kebab ne aku kn baek ikut nsht owg so x mkn la kn..cian ak(hehehe)(

layan jap pic kwn aku yg mkn kebab ne...siape dia jom layan jap!!!!!!!!!!!!!!!


before tu...tgok ah kebab ne,nmpk cam sedap jer..aishhh...


kebab de'bab....(aishh bekas siape ah ne hehe)



aikkk..siape ne????kusyuk gler dia mkn...nk ckit??hehe



ah..tu dia kebab yg lazat..


ah licin kn...siapa yg abis kn ne..peh kwn aku ne,dasyat siotttt.....
jom kta tgok ne keja siape????




jeng
jeng.....
jeng...
jeng..



jap ea



jap dia x abis mkn ag tu....






ok ckit ag






dia lapr sgt tu





ok ckit ag da nk abis dia mkn




jeng...jeng








hahahahaha...siapa ker dia??
hahaha...siapa ag
ANA JE LA hahaha

aku nk tambah ag...licin ok haha
sedap gtu
(muke extd nk makan ag...haha)

kpd en.N yg xbg aku mkn burger tu,sowi mlm td aku mkn kembab tp xla truk cm burger tu hehehehe..sowi ea,aku btl2 mmg xtahan,so aku belasah jer...mlm ne diet k..=)


kebab ne mmber ak yg jual taw..hrga jst rm2 jer,gue tell u mmg sedap..aku nk tambah ag tp.....emmmmmmm,nk maintainkn badan pnya psl hahaha...tp mmber aku ne jarang jual cz dia pn bzy ngn bnda laen tp lau dia jual kompm2 abis...sedap n brbaloi2...haha

k da tu jer
t kta update ag
daa
nice to meet u..u nice me???
=)