Tuesday, February 25, 2014

Car Boot Sales

Assalamualaikum

Alkisahnya, pada 1,3,2014 ini aku dan budak-budak kelas akan mengadakan satu program yang diuruskan oleh kami sendiri iaitu 'Car boot Sale'. Sebenarnya bukanlah kami yang sepenuhnya yang handle project ni, kami hanya diarahkan untuk menguruskan keberjayaan program ini dan ianya adalah dibawah program 'Fakulti Ekonomi dan Pengurusan' dan kerjasama Alumni fep UKM. Tapi alumni itu adalah sebagai peserta je, staff ukm, pelajar FEP dan juga alumni akan buka jualan mereka tapi buka dekat bonet kereta je la, nama pun car booth sale kan hahahaha.

Mesti ramai orang pelik apa sebenarnya car boot sale ni????

Sebenarnya, car booth sale ni adalah satu jualan yang dilakukan oleh para penjual dan para penjual ini akan menjual barangan mereka dibelakang bonet kereta saja. No, boot ataupun khemah ok!! Kita akan berniaga menggunakan kereta je uolsss, jimat kan uolssss hahahahaha!!

Opss, lupa lak barangan yang kita jual adalah baju, seluar, novel, buku, barang-barang terpakai, makanan pun boleh dan yang penting yang boleh 'sumbat' dalam bonet kereta tu ah!! simple and easy kan haha.

So, pada hari sabtu ini, buat pertama kalinya budak-budak FEP ni akan buat car boot sale ni. Tak sabar sebenarnya haha. Good luck kengkawan semua dan semoga semuanya dipermudahkan, Amin :)

Jemput datang semua :)


Monday, February 24, 2014

Air!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum

UKM tak ada air!!!!!!!!!!!!!!!!!! stress, geram, sakit hati, sakit jiwa dan hati meranah lah bila air tak ada ni..adoissshhh, dekat semenanjung ni air tak ada dekat sabah tu banjir lak..hukum Allah, redha dan sabar je la kan..Istighfar bebanyak shazailaana :)

Cik abang oiii, boleh tak tolong angkatkan kita air???
Kalau abg angkatkn..abg la lelaki paling handsome dan kacak hahahahaha

Wednesday, February 19, 2014

Welcome back Kak Tonna haha :)


Assalammualaikum 


Happy welcome back!!! haha..macam lawak je sekian lama menghilang meninggalkan blog ni
firstly, 2013 maka berjaya la menamatkan kontrak dengan 'Universiti Teknikal Malaysia Melaka' dan pada 26 October 2013 yehhhhh!!! i berjubah u'olsss siap baling2 topi with the geng 12 hahaha..Tahniah kepada diri sendiri dan semua warga Utem (ok xpasal kan..lantang hahaha)

Terima kasih cinta hati semua datang jauh-jauh..my father terhilang kejap haha..next konvo wajib masuk gambar haha
                     
End of 2013, sebahagian daripada geng 12 termasuk aku sign kontrak pulak dengan 'Universiti Kebangsaan Malaysia' dan In sya' Allah first 2015 we'olllss akan menamatkan kontrak ini...yehhh then continue Phd!!!...

Opss..tu kerja dulu kot.. In syaa Allah kumpul harta dulu then, baru minta duit kerajaan balik pulak..lepas itu, In syaa Allah phd pulokkk da (hambiiiii, kau kak Tonna terlebih angan-angan kau nakkkk..xsalah kan hahaha)...lupa time kumpul-kumpul harta tu nak juga cari bakal suami, kot-kot boleh kahwin dulu ke hahaha (ok lempang diri jap sebab terlebih berangan-angan haha)

Udoooo la..kita sambung lagi la..itu pun kalau den rajin haha..Welcome back Ana je la hahaha