Monday, February 28, 2011

air pnya pasal..utem akn msuk tv..=)


syabas..pepagi da bt bising2 kt kolej kdiaman utem haha..

ah pepagi buta aku nak updates status..neh uncle pnya psl ah duk bising2 kt bwh..adoii kacau tido aku la tp pas tgok uncle ne mgamuk aishh..cian gak ngn uncle ne...

alkisahnye,mcm ne hehe...uncle ne mybe wakil penduduk bertam perdana ne la,dia duk dtg g kolej kdiaman utem ne bising2 cz pihak syabas(kerajaan punya air ne la) xantr air g kwsn perumahan kt depan ne..dia bengang cz asal lori duk angkut air jer g kolej kdiaman n xantr g stiap umaah(ne mst kes jelezz2 ne hahaha)...aikk,cian gak uncle tu mst dia lum mndi haha...alah,anak2 dia ag kcian aku ne xbaek gelakkn org...(i'm sori uncle,bdk bru bljr hehe)

aku duk curi2 dgr uncle ne mgamuk kt bwh..

uncle india>>u ah kenapa tidak antr air p kawasan perumah oo..u ah bleh antr air p kolej kdiaman..kta pnuduk taman ne tdk dpt air..dr ptg td kami call pihak syabas..janji mo antr ini air,kenapa tara antar smpi sekarang...

wakil syabas>>encik..kami tk tahu,kami hanya antr shja..kami buat kerja atas arahan (mst pck ne da bengang n mst dia letih..da la kna marah pepagi buta....ah sabou je la hahah)

uncle india>>sya tidak kisah..sekalang sya tahan ini lori,skrang kamu telphn pihak kamu suruh dtg cne antr itu air...(muka bengis)

hahaha...aku tgelak jer tgok pck india ne bising..kcian gak tgok tp pas dgr speking yg kuar..pehh,berabis aku tgelak2 haha..



ah..uncle ne nk mcm ne,buat keja br ah adil ckit...


emm...tu ah syabas ne,kan xpsl2 kna tahan ngn uncle india tu..esk jan smpi bnda ne kuar dlm 'aduan rakyat'..n xpsl2 'kolej kediaman gadong utem' kuar dlm tv..peh,leh ah ktaowg bangga ckit..kompm lctre,NC,wakil mpp yg baru ne bangga cz utem kuar lam tv(xkait langsung hahahahahhaha...)

n pgajaran tuk ari ne..kpd pihak berkuasa,bijak la dlm mjalankan tugas anda..jaga la kebajikan rakyat agar keharmonian,kedamaian n kemakmuran negara kta terjamin..kan 1 Malaysia,rakyat di dahulukn,pcapaian d utamakan...(wekkk..geli jer aku dgr..cakap jer lebih emm)

k da tu jer
nice to meet u.u nice me??
=)

tangan itu..;(

haha..blog da bsarang,mls nk update status..smkin ari smkin mls,enth apa nk jd ne..da la xstdy adoii keja asyk on9 jer, ah...yg pntg test da abis tnggl esk n mggun dpn ag..nk crta apa ea?emm..tangan den skit,bengkak ok ne taip pn guna stu jari belah kanan jer mmg skit,ne air pnya psl ah..hostel xda air..den,tension............berat doh nk angkt air tp tpksa gak xda owg nk tlg huhu..(mr.N jauh xdpt tlg so,kn bdikari sndiri huhu)

dua2 telphn da rosak..mggu ne smua bnda nk rosak,duit da 'finish' keja asyk nk bli slendang,baju,inner n smua ah(haha xkait langsung hehe)..geng2 aku fuza,kama n tika da dpt umah..mybe esk dowg g tgok..aku follw jer,da xtaw nk join siapa,my roomate trsyg da mninggalkn gue huhu(xapa ah tuk kpntgn brsama gak hehe)...umah kt area2 kampus bandar gak,so senang nk g kampus leh jln kaki jer pas ne kompm ah ana je la kurus hahaha..(to Mr.N xyah rsau2 nk bli vtamin ag k..sem dpn ana je la kurus blk jd 40 kg loss 9 kg haha(angan2 minah jenin hehe)


motif..ksedihn cz tangan skit..miss my mom huhu..=(

aduhhh..skli ag tangan ne rasa ksakitan..mls nk taip ag la..sje nk buang masa yg ada haha..opss,lpa lak cik ayun ayunar da update status sal contest yg dia bt tu..esk da leh undi so jom ah rami2 g like ana je la hahaha..

k ah
daa
nice to meet u..u nice me??
=)

Friday, February 18, 2011

kebabbbb yg lazzzat..haha!!!!!

fhm tk,btapa skitye..ble nk brsin tppppppp bersin tu xjd...adoiii,tensioooon ak,pala da pening2 ok,idug da pnuh dgn mukus2 ne...hrp ah mslhn ne dpt d selesaikn dkt scepat yg mungkin hahaha..

smlm xsmpt nk update cz bzy.....bzy ngn stdy...cehhhhhhhhhhhhh,ana je la stdy tu..ak mmg pening gler ok,ak xfhm apa yg ak baca ah lantak ah aku belasah jer..pepagi ag aku mkn roti canai 2 keping adoiii cm mana nk kurus ne...=(

ari ne aku nk crta psl makann jer ok..mlm td,ak bru nk kire2 diet ckit..plan nk mkn burger tp ade owg mmbebal lak xsuh mkn kang ade efct lak..emm ak yg baek ati ne ikut jer la da owg nashtkn so ikut jer la hehe...so aku pn trn ah bt discussn,pehhh tetibe ak nmpk kembab,aku duk jer kama ngn tika mkn..ambl ko trliur den tgokkk,aku tahan2 jer niat nk mkn ne adoiii...iman kuat ne xnk makan..gue xlayan kebab2 ne hahaha...aku ambl pic kwn aku jer yg mkn kebab ne aku kn baek ikut nsht owg so x mkn la kn..cian ak(hehehe)(

layan jap pic kwn aku yg mkn kebab ne...siape dia jom layan jap!!!!!!!!!!!!!!!


before tu...tgok ah kebab ne,nmpk cam sedap jer..aishhh...


kebab de'bab....(aishh bekas siape ah ne hehe)



aikkk..siape ne????kusyuk gler dia mkn...nk ckit??hehe



ah..tu dia kebab yg lazat..


ah licin kn...siapa yg abis kn ne..peh kwn aku ne,dasyat siotttt.....
jom kta tgok ne keja siape????




jeng
jeng.....
jeng...
jeng..



jap ea



jap dia x abis mkn ag tu....






ok ckit ag






dia lapr sgt tu





ok ckit ag da nk abis dia mkn




jeng...jeng








hahahahaha...siapa ker dia??
hahaha...siapa ag
ANA JE LA hahaha

aku nk tambah ag...licin ok haha
sedap gtu
(muke extd nk makan ag...haha)

kpd en.N yg xbg aku mkn burger tu,sowi mlm td aku mkn kembab tp xla truk cm burger tu hehehehe..sowi ea,aku btl2 mmg xtahan,so aku belasah jer...mlm ne diet k..=)


kebab ne mmber ak yg jual taw..hrga jst rm2 jer,gue tell u mmg sedap..aku nk tambah ag tp.....emmmmmmm,nk maintainkn badan pnya psl hahaha...tp mmber aku ne jarang jual cz dia pn bzy ngn bnda laen tp lau dia jual kompm2 abis...sedap n brbaloi2...haha

k da tu jer
t kta update ag
daa
nice to meet u..u nice me???
=)

Tuesday, February 15, 2011

aku jeles ngn dier....ahhhhhhhhhh


comeel tk?cmne ah upa mmber aku tu..cute kn(mamlpy comeell hahaha)

sblm aku mbebelll..yehhh,asgmt ak da siap,suker den...haha..smlm kn ak xleh tido,ne keja 'hantu mak limah balik rumah'ah ne,aishh stresss den...so aku pn xtido ah smpi kul4 lbh,tkut pnya psl haha...

jom bbalek kpd title entry kta pda tengh ari yg ckp indah ne(jiwang seh),swer ak mmg jelezzzz ah ngn dia...dia mmg cantek ok,da la frendly smua owg suker ngn dia..oo tdk ana je la sntise jelezzz ngn dia..nk taw crta tk???ah cube cecrite(bt gaya gdik ckit cam usop dlm MLBR)..

kwn ak ne,da jmpa kwn bru..owgnye sgt sweet gtu..ah skli ag ak jelezz ok,pg td dia crta ngn ak adoiii ak yg duk dgr ne pn da cair..aisshh,cuba ah bdk tu usaa'h ak kn bst???haha..pnya ah sweet siap nk blikn bju ok,suh mak dia jahitkn bju tuk mmber ak ne..pehh,mmg trbaek ah kn.lau ak jd mmber ak ne da lma ak cair(nmpk sgt iman xkukuh haha)..yg kwn aku ne 'ati keras cm batu' bt xksh jer psl bdk tu..lyn2 cm tu jer.msj pn maen ska ati dia jer kai ayat2 sengal gtu...tp bdk tu mmg sweet,byk ag ah yg sweet2 sal bdk ne..t lau da kompom den crta k haha,apa yg kompom tu kta kna tnggu ah respon dr mmber ak yg cute n cantek tu..mst dia trsnyum sndiri baca part ne mst dia da prsaan haha..sbnrnye den tipu j mamply,gue ag cantek dr ko hahahaha(aku prsaan sndir)

opsss...sweet cm mna pn,den ttp setia ngn yg stu..ceh,ayat xleh bla ok haha..ape2pn kta kna bsyukur ngn apa yg kta ader,btl tk?siape stuju ngn ak sila le angkt siku anda hahaha..btw,i wishh smoga trbuka ah pintu ati kwn ak tu tuk trma dak sweet tu,jan fkr ag bdk2 lps k..alah biasa ah jdkn yg lps tu sbg pgajarn k(haha bajet lak ak ne)..

den jst doakn smoga kwn ak tu appy clalu k..
syg ko mamply
(ari ne ak trsenyum2 j ingt msj2 sweet ko tu hehe)

k ah da tu jer
t kta update ag k
den nk tido
daa
nice to meet u,u nice me?
=)

tetibe nk emo 12 jam

tholaalbadrualainaa..mintsaniyatilwada..wajabarsyukrualainaa..mada'alillahida...opsss,sblm tu 'salam maulidur rasul',pg td kt gadong ade bt perarakan,jst sektr taman ne jer..ak mlzz lak nk join,jst tgok dowg dr atas jer..xape gak kn jnji zikir n sntiasa la mgingti Nabi Junjungnn kita(ceh ak jd ustajahh lak hehe)...selamat hari lahir bt kekasih Yang Abadi(Nabi Muhammad S.A.W)

pg td geng12 yg g jst..kama,matun,seha,zita n yana..najah ngn fuza blk..ak,my roomate trcnta ne mlzz nk trn,fatin,tika n wani pn xtrn gak ade sbb yg trtentu la tu..=)

jom layan gmbr2 dowg ne


smgt tu..slmt berarak kowg..=)


ahli2 geng12..salam maulidur rasul kowg..=)

brbalik kpd title entry kta cehh..sbnrnye ari ne mmg emo pn tp stll leh cover ag ah...keja ak mmg emosi,mrh2 owg..ah ska ati ak la kn,lau leh thn ngn ak ok ah lau x p maen jauh2.den xksh pn ingt ak heran hahahaha..kumbang bkn 1 jer ok,kmbang aader bjuta,billionnnnn..ingt ak heran(cehhh ak bajet famous ah ne..hahaha)

emmm...bab emo2 ne,ak mmg ssh nk kawal even ngn kwn n fmly ak sndiri,tp lau ngn mak ak kna ah thn2 ckit..kn syurga tu bwh kaki ibu..laen ah lau ak da kawen kn...hehe..crta sal pg td kn..enth tetibe ak angin ngn dia,siap kta dia 'bodoh' ag hahaha..aku rasa ayat tu da biase kot aku bg ngn dia bkn stkt msj jer depan dia pn ak da pnh pggl cm tu.enth pg td ttibe lak dia yg emo(dia dtg bulan kot hahaha)...

tp smua tu da lps pn,ak jst xsay sorri jer kt dia tp ak rasa dia baca gak kot blog ak ne,dia kn cyg ak geli jer wekkk hehe..weeii,sowi ah pas ne ak bt ag hahahaha(ikhls ne ikhls ne hahaha)..=0


muka btl2 ikhls nk mnta maaf ne..hahaha(poyoh jer ko ana wekk)

Monday, February 14, 2011

ally iskandar da tunang..=)



ally iskandar..alah pgacara tkenal tv3 tu,pg2 buta lau kowg g bka tv mst dia duk tpapang kt ctu..kt 'malaysia hari ini'..dia da tunang ok..ngn dak gadis melyu seson 1 Nur Aisyah Zainal...alah dlu ppuan ne kai tdung enth tetiba lak bka emm..(mst dia ade reson sndiri ah tu)

pas tgok pic tunang ally iskandar..adoo den jd tkezut gtu,ally iskandar da tunang...oo tdk eden trs sdih sbntr..'alah,ppuan tu xcantek sgt i ang cantek taw,i setia mnanti u ally'..puihh,geli den..hahaha..den xksh pn,yg den rsau kt mck2..mst mck2 ne sdih tgok ally skandr da tunang espcaly my mom haha..kempunan nk bmenantukn ally iskndr,mak..mak dia xpandang ak pn hahha xape2 pas ne den cari bkl suami nama ally iskanar k..ally gak tu brpn bkn pgacara hahahaha(sedih mak ak..)

jom layan pic2 dowg ne..


ally ade adk ag..so siape nk tackle,xdpt ally dpt adk pn leh la..haha



jeng2..wanita yg bjaya mmikat ati ally iskandar(thnai2)

k ah
t kta update ag k
btw,thniah ally n tunang
daa tu jer
sekian trma ksh
nice to meet u,u nice me
=)

Sunday, February 13, 2011


jan ah ak jd cm ne esk..huhu

laptop da tukar..ak suker yehhh,tq awk..lappy sye da cantek,gedik tk?? lek sudaa haha..lappy aku da cantek acer tukar g apple,bleh plk ea..sbnrnye tukar screen jer instal apple so kt luar accer kt dlm apple..kowg fhm tk..fhm?fhm?..lau xfhm bt2 fhm jer ea hehe..

aku pnya le relks psl test brand esk..frst,ak ingtkn jst quiz k so ak ne bt ah muka2 relk2 ne,muker2 bajet da stdy brabis ne,tido puas2 ag n siap dating btemankn nymuk ag tu,duk on9 jer ah tetibe td 'bonda yana' naek g umah aku...alamakkkk.esk bkn quiz le...esk mid trm ah ambl ko siape suh...abis ko stdy gler2 babi ah tp stll on blog ok haha..'pcnta blog yg setia'(koya mu ana je la)..

krg da kul1.25..aku da siap stdy tp kn...aku maen baca2 jer tp xfhm2 adoooh ssh gak lau tlbh hbt ne haha..bak kta fren baek ati aku mamply tu(ala relk sudaa..haha)

esk test kuar 5 chaptr..aku da kahtam,enth ak fhm ker x,ah yg pntg ak da stdy esk ak maen bedal jer(aku bajet2 jer da abis stdy msuk dlm otak blkng kire le kn so kpd anda2 sila le gelakkn ana je la hahahaha)...opss,em hrp2 ah esk ader mnusa yg baek ati bg aku tiru,xpn hrp2 ah otak ak ne bguna n bjasa tuk ak esk..

k ah ana je la nk stdy
nk jd bst stdent ne..nk brbakti tuk nusa dan bangsa hahaha(xkait doh hehe)


ak jst copy dr pic fatn aqlily..
(ak sgt2 stju ngn dia lau stress mkn jer coklat kompom2 kowg tsenyum2 sndiri cz coklat tlekat kt gigi haha)

kta jmpa ag
nice to meet u..u nice me??
=)

Thursday, February 10, 2011

eden mrampuk ok...=)

pg2 ag da update blog ok..smgt gler ana je la hehe..sgmt nk g shopping la ne,niat g kls da tkr g niat nk shopping ne smua keja my roomate le ne tp yg pntg....pg ne eden n my roomate ak mjelajah 1 mlaka yezzzzz i like,gedik tk?ahh lek sudaa...

ari ne ak tbgun kul4.25 pagi ok..pnya ah ak rsau nk g kls,ari ne kls kul8 naek bus kul7 so kna bgun kul6..eden kna siap 1 jam lbh awl,nk lilit2,nk tacap2 mst ah ambl masa..so eden pn putuskn xnk tido smpi pg..sgmt doh,krdt tu ana je la hahaha

ak buka fb tetiba lak tbaca status yg kwn2 ak ne trcalon jd mpp,ah berkat status fb ak la tu....zita n yana,gud luck yg..trbaek ah..nsb ah ak xda tp lau ada bst gak leh mghancurkn mpp hahaha..nsb baek ah utem ne bijak mmilih tp...lau ak ade..nk gak,ak da prpre tagline skli ok...

'ana je la mpp trcantek...nice to meet u,u nice me'haha..(mmg hancur mpp tu haha)

bst tk tagline ak..kompom ah ak calon yg plg cantek kn,ari2 ak nk kai slendang..lau meeting ak nk bt kt gadong jer..lau ade aktvi ak nk smua geng2 ak msuk..ak nk dak sabah pn join skli..'sabahan tu'...yg pntg ak nk.....NC utem duk kt city campus....hahaha...(ska ati eden le nk bt ape hahaha)

lau mpp baca blog aku ne...kompom2 ak calon yg ptma...hahaha..(trskn la anda brangan2 ana je la)


jom mgundi..ne tuk mpp thn lps k...xbst hahaha

href="http://4.bp.blogspot.com/_EeA85Bu0Gfk/TVRfdGXxuEI/AAAAAAAAAVI/OHjuzl4P1kQ/s1600/5.jpg">
ok..antra2 mrka2 yg ak knl tp da xjd kwn...dia xsudi nk kwn ngn ak,tkut trsaing ngn dia...haha(bajet doh aku)



sgt skema...aishh ak xleh la lau cm ne,aisyk nk kai kaler putih n itam jer,da le kna kai blzer yg enth ape2 jer..rimas ok...i like shwl..hahaha


opss..lpa lak,td ak ader tbaca kt blog dak ne...korang lyn ah ayat2 dia ne..eden cm trasa ckit tp xbyk ah,ckit jer..hahaha...bajet baek doh ak...=)

'Tukar awek/boyfriend mcm tukar baju... Kejap pkai yg ni, kejap yg tu..da bosan cari yg lame balik..pastu tukar lagi. "searching 4 da best konon!" Ntah hape2 ntah. Muda2 da blajar tukar2 psgn. Xkn da kawen baru nk ada akal?? Runtuh la institusi keluarga mcm ni..' by 'bdk kcik..=)'

k ah..eden nk bla luk...nxt seson kta jmpa ag
trma ksh
nice to meet u..u nice me??haha
=)