Friday, February 17, 2012

tips terbaru untuk hilangkan kesedihan

kesedihan itu datang lagi oo yeh.setelah aku dikecewakan buat kali yang ke3,aik ke3 ker ke4 ek..hahaha,ayat nak sengal lak kan.ah,ketepikan itu semua yang penting 'kite enjoy' (buat muka cute alah2 nora danish dalam cerita PUTERI biaq pun tak cute kan hehe)

sebenarnya hari ini,dalam cuaca yang sangat berangin and hujan yang turun dengan lebatnya (cehh..aku macam buat novel lak penuh bermadah gituw haha).Hari ini,aku nak kongsi tips untuk hilangkan kesedihan yang entah apa2 jer ne ek,specially sedih selepas ditinggalkan 'pakwe' macam aku ne ah (ok ana je la sile jangan mention sangat kekecewaan itu hahaha)...alah kalau anda rasa tips ne sesuai kita FOLLOW jer kalau tak kita UNFOLLOW sudaa kan senang hehe

cara-cara untuk hilangkan kesedihan setelah ditinggalkan pakwe/makwe (aku yang geli sendiri hahahaha) :
  • basahkan rambut,ambil shampoo 'pantene' (alah tak yah guna yang mahal-mahal guna shampoo yang murah jer janji ade buih-buih haha)
  • kemudian,letak atas rambut,letak air sikit atas rambut tu.
  • setelah tu,naekkan kedua-dua belah tangan keatas rambut,sebelum itu buat exercise, dengan cara tangan anda di ayun-ayunkan ke atas dan say 'kito bako jer ' haha (iklan yang tak berbayar )
  • kemudian turunkan tangan anda ke atas rambut dan sental+gosok+tarik-tarik rambut anda sehingga anda rasa lega (pesanan penaja pastikan keselamatan rambut anda terjamin,jangan sampai semua rambut anda tercabut hahaha)

sile jangan jeles dengan budak ini die comel and cool jer,ok kite buat cam dia k..sambil gosok kite senyum ;)
  • lepas basuh dengan syampo pastikan anda bilas dengan air aw kalau tidak sah rambut anda bermasalah haha.

ini la akibatnya jika anda tidak basuh rambut dengan air setelah menggunakan shampoo (i'm sorry pak obama =)
  • setelah itu,ambil pengering rambut sila keringkan rambut anda (pastikan pengering rambut itu mempunyai cop 'SIRIM' itu menandakan bahawa pengering rambut anda selamat untuk digunakan hahaha)
  • bagi sesiapa yang tak ada pengering rambut (seperti saya)..jom kita buka kipas,kemudian hala kan rambut kita ke kipas..oo yeh bestnye sambil itu kita nyanyi lagu sofaz terasa di syurga..'Hidup ini terasa di syurga Tak sabar menunggu hari esok,Umpama mawar yang sedang mekarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...'...(kite enjoy =)
  • bila rambut dah kering,kita akan rasa segar,lepas itu..ambil laptop anda kemudian buka google just klik yang ini http://kshowonline.com/
  • langkah yang teraakhir kita akan tengok running man itu dengan perasaan yang penuh kegembiran,sile gelak dengan sekuat hati biar kita lupakan kesedihan itu hahahahahaahha
mereka-mereka dalam running man =)

da tu jer..lepas anda layan running man anda pasti akan lebih yakin (yakin untuk cari pakwe orang korea lak,nanti boleh gi korea haha).dah tu jer sekian terima kasih =)

2 comments:

atul kiena said...

hahahaa..macam mane ak bole terjebak bace post ko sampai habis ni ana? hahaa..semuga berjaya..waawawawa

Ana Je La said...

atul>>haha..ko windu aku la tuw..opss,jan lupa try aw =)